Col·lectiu Català Sempre

Posted: 8 Març 2012 in General
Etiquetes: , ,

El 28 de desembre del 2006, el Dr. Joan Solà va publicar l’article “Plantem cara”. De manera contundent, denunciava la greu situació de la nostra llengua, i també la falta d’actituds decidides per defensar-la. Un reduït nombre de persones que compartíem les mateixes preocupacions vam unir-nos amb el propòsit de crear un grup de treball que actués en favor del català.

L’existència de moltes institucions i moviments que ja treballaven amb aquest objectiu va fer aconsellable centrar la nostra activitat a consolidar i estendre l’hàbit de mantenir-nos sempre en l’ús del català, és a dir, no discriminar l’interlocutor, respectar-nos nosaltres mateixos, no canviar de llengua. Perquè estem convençuts que si aquest hàbit es fa majoritari entre els qui parlem habitualment català, estarem potenciant l’eina més valuosa i eficaç de què disposem.

Conscients, però, que aquest capteniment no és fàcil, ens proposem ajudar a superar les dificultats que comporta aquesta actitud compartint les nostres idees i experiències i, alhora, generant un sentiment positiu de solidaritat entre les persones que ens hem decidit a incorporar aquest hàbit.

La imatge del Dr. Joan Solà presideix aquesta pàgina perquè el nostre col·lectiu no existiria sense l’aparició de l’esmentat article, que després es va convertir en el títol d’un llibre que l’autor ens va dedicar, com podeu veure al facsímil adjunt a la fotografia. Tot un record i una raó més per mantenir-nos fidels al que va ser la seva exemplar lluita i, sobretot, al seu objectiu: “en defensa de la llengua, en defensa de la terra”

Si encara no sou membres de Català Sempre, podeu disposar de més informació fent clic aquí. També us hi podeu adherir escrivint a: català@sempre.cat i amb la paraula adhesió com a títol del missatge.

Gràcies per la vostra atenció i rebeu una salutació cordial de Josep M. Borrull en nom del col·lectiu Català Sempre.

Pel català, el que no fem nosaltres, no ho farà ningú.

Deixa un comentari