Impulsen el 3r Congrés Internacional de la Llengua Catalana

Posted: 27 Abril 2016 in General

Els responsables en matèria de llengua de les diverses administracions dels territoris de parla catalana contribuiran a l’organització dels actes

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya promourà el 3r Congrés Internacional de la Llengua Catalana, 30 anys després que se’n celebrés la darrera edició, l’any 1986, i 110 anys després del primer Congrés, l’any 1906. El conseller de Cultura, Santi Vila, s’ha adreçat als consellers responsables en matèria de llengua de les diverses administracions que conformem els territoris de parla catalana, al president de l’Institut d’Estudis Catalans i a la presidenta de la Fundació Congrés de Cultura Catalana, per proposar-los la celebració del Congrés. En l’organització de l’esdeveniment hi col·laboraran tant institucions de govern, com acadèmiques i de la societat civil.

Segons el departament de Cultura, es del mes de maig de 2015, amb els canvis de govern a les Illes Balears, el País Valencià i l’Aragó, les administracions que conformem els territoris de parla catalana tornen a tenir a les agendes polítiques, com una prioritat, la voluntat d’impulsar la llengua catalana que els és pròpia. És per això que en aquest sentit que la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, ha iniciat les converses amb les diverses organitzacions que han d’impulsar conjuntament el Tercer Congrés Internacional de la Llengua Catalana, que es concretaran en una reunió al maig.

Publicat a racocatala.cat 2l 26-04-2016

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s