Educació organitza Edusiona’t, la 1a jornada educativa d’innovació i educació en la línia de reconstruir l’ensenyament valencià

Posted: 31 gener 2016 in Educació
Etiquetes: , ,

Uns 2.000 docents i representants de la comunitat educativa han assistit a les Arts per a participar en Edusiona’t, la jornada sobre innovació i qualitat educativa que ha organitzat la direcció general de Política Educativa.

0-edusionat02

A la jornada ha assistit el conseller d’Educació Vicent Marzà, que ha apuntat que “les grans transformacions en Educació es fan de manera col·lectiva, i per això estem hui ací”. A més, ha afegit, que la comunitat educativa ha d’usar “el seu dit índex per assenyalar allò que creuen que s’està fent malament i, a més, usar els altres nou dits per treballar per la educació basant-se en allò que es fa bé. Açò, només s’aconsegueix mirant-nos i analitzant-nos”.

Seguidament César Bona, docent i finalista als premis Global Teacher Prize 15, ha realitzat una ponència en què ha destacat que “un adult que no recupere el xiquet que va ser, mai no podrà comprendre els seus xiquets”, referint-se a l’alumnat. També ha donat consells basats en el seu mètode participatiu i la seua experiència per tal de canviar l’educació, destacant que “l’educació ha de ser il·lusió, perquè cada dia que un docent està amb xiquets està posant un gra d’arena en una millor societat per al futur”.

Hilari Garcia, professor de valencià i director de l’Orquestra Filharmònica de València, ha aprofundit en la necessitat de la música en el sistema educatiu i la formació de cada persona. En aquest sentit ha assegurat que “la formació musical forma ciutadans que se senten part d’una comunitat, perquè la música necessita molt de treball individual, però també molt de col·lectiu”.

Finalment, Mar Romera, presidenta de l’Associació Pedagògica Francesco Tonucci, ha parlat de l’educador com a guia i ha criticat la sobreprotecció que impedeix el creixement personal de l’alumne. “L’escola està per a treballar el que no es dóna de manera natural i és això el que s’ha de desenvolupar” ha afirmat. En acabant, ha conclòs que “els alumnes necessiten amor i límits suficients per a poder desenvolupar la seua emoció i la raó. Per això, diu, “una altra escola és possible, una escola que s’assemble més a la de Harry Potter que a la de la LOMQE, perquè el joc i la imaginació és un dret de l’infant”.

Per tancar l’acte, el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, ha destacat que “Edusiona’t no és una proposta aïllada sinó que forma part del compromís de la conselleria d’acostar-se a la comunitat educativa” i ha afegit: “les claus de l’èxit escolar sou vosaltres i la vostra feina l’èxit de la nova escola valenciana que estem creant”.

Les associacions educatives participants han pogut exposar la seua feina als estands habilitats per tal que la comunitat educativa puga adherir-se i conèixer les seues propostes.

Publicat en laveupv.com el 31 de gener de 2016

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s