L’AVL edita el Vocabulari de la música en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals i CulturArts

Posted: 23 febrer 2014 in General
Etiquetes: , ,
música

El president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, i el president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Josep Francesc Almería, s’han reunit hui en el monestir de Sant Miquel dels Reis per a planificar accions conjuntes destinades al foment del valencià, coincidint amb la publicació del Vocabulari de la música, editat per la institució normativa en col·laboració amb la Federació i CulturArts.

El Vocabulari de la música facilitarà i acostarà a la població en general, i als professionals de la música en particular, la terminologia valenciana pròpia d’esta disciplina, en paraules del president de l’AVL. «L’objectiu de l’obra és, a més de difondre la forma valenciana d’una àmplia selecció de termes de l’àmbit musical, donar-ne una definició senzilla i intel·ligible per a tots els públics», ha assegurat Ramon Ferrer.

Per la seua part, Josep Francesc Almería, com a president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, ha agraït l’esforç i el treball de l’Acadèmia en l’edició d’este vocabulari, una obra que arribarà a totes les societats musicals i escoles de música repartides per tot el territori valencià, una xarxa ben consolidada i en continua activitat que servirà de plataforma per a la seua difusió.

El Vocabulari de la música, coordinat per la Comissió de Llenguatges Específics, consta de 234 pàgines i conté, a més dels criteris d’ús, unes mil cinc-centes paraules amb les definicions corresponents, i dos apèndixs finals en els quals, partint del castellà o de l’anglés, s’obté el terme equivalent en valencià. La presentació oficial tindrà lloc en breu i comptarà amb l’assistència d’una àmplia representació de societats musicals de la Comunitat Valenciana.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s