Educació valida títols no oficials d’anglès per a atendre l’ensenyament trilingüe

Posted: 20 Novembre 2013 in Educació
Etiquetes: , ,

El STEPV denuncia que s’impulsa la privatització de la docència
STEPV
La falta de professorat format per a aplicar el model d’ensenyament trilingüe, que la Generalitat va començar a implantar des d’Infantil el passat curs, porta a la Conselleria d’Educació a forçar la màquina de les acreditacions en anglès. L’última volta de rosca es publicava aquest dimecres en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, amb una ordre que afegia noves entitats, públiques i privades, al sistema de reconeixement de competència en llengües estrangeres del decret de maig passat. Públiques són la Universitat de València i la Miguel Hernández. Privades són les càmeres oficials de comerç d’Oriola, València, i Castelló; la València International University (VIU), la Cardenal Herrera, Florida Universitària, la Universitat Catòlica de València, i el Complex Educatiu Mes Camarena. Aquestes entitats se sumen a un catàleg encapçalat per les escola oficials d’Idiomes, el Trinity College o la Universitat de Cambridge i altres entitats “de reconegut prestigi” que reconeix l’annex del citat decret. Educació posa una limitació: “Seran vàlids solament els certificats de proves realitzades de l’1 de gener al 31 de desembre de 2013”.

El Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament (STEPV), va denunciar que així s’impulsa “la privatització de l’ensenyament i de l’obtenció de les titulacions necessàries per a aplicar el decret de plurilingüisme”. Va recordar la modificació de les plantilles de primària per a potenciar especialitats com a anglés, pedagogia terapèutica o audició i llenguatge, precisament les especialitats que imparteix la Universitat Catòlica de València”. Ara, afegia, “se li facilita l’acreditació en llengües estrangeres, com també anteriorment la capacitació en valencià”. En canvi, va afegir, les escoles oficials d’idiomes, públiques, “no compten amb un pla d’ampliació del mapa escolar per a atendre tota la demanda que tenen”.

La Conselleria d’Educació va recordar també que, amb 8.000 places, duplica aquest curs l’oferta als docents per a obtenir el Certificat de Capacitació en Valencià o en Llengües Estrangeres.

Publicat a http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/11/13/valencia/1384378986_512441.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s