ANELE, Punt Neutre i la motxilla digital

Posted: 1 Novembre 2013 in General
Etiquetes: , ,

Una plataforma pensada per a omplir fàcilment la motxilla digital.
fot_2864_gr

L’Associació Nacional d’Editors de Llibres i continguts Educatius (ANELE) ha presentat el seu “Punt Neutre” de continguts educatius, una plataforma que facilita la creació de les biblioteques i motxilles digitals.

El Punt Neutre de ANELE aglutina tot el catàleg de continguts educatius digitals de les editorials associades (el 90% de les editorials espanyoles), per a facilitar l’elecció i la creació de les biblioteques i motxilles digitals. La presentació ha tingut lloc en la Fira Internacional del Llibre (LIBER), que se celebra aquests dies a Madrid.

L’objectiu del Punt Neutre és aglutinar i presentar tota l’oferta digital existent a cada moment i organitzar-la de manera que puga ser accessible per tota la comunitat escolar. Els continguts poden localitzar-se per editorial, per comunitat autònoma i fins i tot permet accedir a la llista de llibres triats per cada centre escolar. D’aquesta manera, els professors i centres podran accedir a tots els continguts, visionar les donem dels llibres i procedir a la seua elecció i a l’elaboració de la llista de productes prescrits o recomanats per a crear la motxilla digital dels alumnes. A més, els alumnes i les seues famílies podran, a través del Punt Neutre, adquirir els productes digitals directament per a conformar la seua biblioteca per al curs escolar o “motxilla digital”.

El catàleg digital es troba en permanent actualització i és accessible des de qualsevol dispositiu, ja que està adaptat per al seu ús en PC o tablet i, pròximament, a través d’una app per als dispositius mòbils.

L’objectiu és que el Punt Neutre que, durant el curs 2013-2014 va a funcionar de manera real però fitada, puga estar plenament operatiu per al pròxim curs.

L’edició de llibres digitals a Espanya ha seguit un creixement exponencial: de les 107 referències existents en el nostre país en 2010 hem passat a 3.209 en 2013, més del 10% de tots els llibres destinats a l’ensenyament. La facturació d’aquests continguts va aconseguir en el curs passat els 21,7 milions d’euros, el 2,75% del total de la facturació del sector.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s