Primer Congrés Nacional de l’Ebook

Posted: 28 Octubre 2013 in General
Etiquetes: , ,

Barbastro va acollir aquesta nova cita centrada en l’edició digital.
fot_2871_gr
El 24 i 25 d’octubre es va celebrar a Basbastro (Osca) el primer Congrés Nacional de l’Ebook, una reunió de més de 30 agents i caps pensants entorn de l’edició electrònica a Espanya.

Dos grans noms serviran com a tret d’eixida i fermall d’or a la cita: la conferència inaugural la va pronunciar el reconegut escriptor, a més d’un dels pioners de l’edició electrònica a Espanya, Alberto Vázquez Figueroa, mentre que el dia 25  va clausurar el Congrés  a càrrec d’Ezequiel Szafir, vicepresident a Europa d’Amazon, el gegant del comerç electrònic.

Antonio Cosculluela, president de la Diputació Provincial d’Osca, afirma que el Congrés Nacional del Ebook “ens acosta a una radiografia de la realitat actual de l’edició digital a Espanya”. Els organitzadors de la cita tenien clar que és el moment precís d’inaugurar aquesta convocatòria, després de detectar l’important avanç durant l’últim any de la indústria espanyola del llibre en la seua estratègia digital, les últimes dades de venda de dispositius i lectors, i, en general, als profunds canvis als quals estem assistint: ens dirigim “a un nou model més competitiu, amb noves formes de treballar i produir, d’intercanviar béns, productes, serveis, informació i idees”, en paraules d’Antonio Cosculluela.

Entre els temes que protagonitzaren el primer Congrés Nacional de l’Ebook estan l’educació, el futur del llibre electrònic (la seua penetració en el mercat editorial i la nova cadena de valor per a aquest sector), les polítiques de preus, la tecnologia per a la publicació de llibres electrònics o assumptes tan concrets i apetitosos per al sector editorial com aqueixa pregunta que molts es fan: serveixen Twitter i Facebook per a vendre llibres?

El Congrés sorgeix com un fòrum, a nivell nacional, de trobada, reflexió i debat dels professionals que intervenen en l’edició electrònica. Estaran en la província d’Osca responsables d’editorials com Planeta, Alfaguara, Random House i Edicions B del Grup Zeta, i unes altres com a Gall Nero, Edicions de l’Asteroide o Nòrdica, i d’Encoberta, que és l’única revista de ebooks a Espanya. També participaran escriptors aragonesos com Antón Castro, Daniel Gascón o Esteban Navarro, el policia d’Osca que ara mateix és número u d’Amazon a Mèxic, però també escriptors com Juan Gómez-Jurado, un dels més influents també en les xarxes socials, o Bruno Nievas, un dels autors de la generació Kindle.

Aquest primer Congrés també reunirà en Barbastro a especialistes en edició digital com Albert Cuesta o Jordi Pérez Colomé; experts en educació de la Fundació Sánchez Ruiperez, la UNED o la Universitat de Saragossa; analistes i consultors (Javier Celaya); dissenyadors de llibres electrònics; especialistes en desenvolupament digital i empreses de la talla de Google i Amazon.

En aquesta primera edició es va a limitar l’assistència a 150 congressistes, i les inscripcions, amb un import de 30 euros la general i de 15 la reduïda, es podien realitzar des de la web del Congrés.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s