La Wikipedia catalana, la primera del món a ser considerada “perfecta”

Posted: 12 Octubre 2013 in General
Etiquetes: , , ,

Ha completat amb continguts de qualitat els mil articles que els experts consideren imprescindibles

viquipedia

La Viquipèdia, l’edició en català de la Wikipedia, ha estat la primera del món a aconseguir la catalogació de “perfecta” després de completar amb continguts de qualitat els mil articles que els experts consideren que ha de tenir una enciclopèdia. Ho ha explicat a Europa Press el coordinador de voluntaris tècnics de Wikimedia –l’entitat que gestiona l’enciclopèdia lliure–, el català Quim Gil, que ha afegit que només l’edició en rus ha obtingut també aquesta catalogació, gairebé al mateix temps que la catalana, mentre que cap altre idioma del món ho ha fet, ni tan sols l’anglesa, la més extensa de totes, amb més de quatre milions d’entrades.

 

“La Viquipèdia té uns voluntaris excepcionals que proporcionen continguts de qualitat i ofereixen una qualitat boníssima”, ha destacat Gil, que treballa a Silicon Valley, on hi ha la seu de la fundació Wikimedia, que a més de la Wikipedia, aglutina els projectes educatius de lliure accés Commons i Wikibooks, entre d’altres. L’edició catalana, creada el mes de març del 2001 –va ser la segona a posar-se en marxa, per darrere de l’anglesa–, té recopilats actualment més de 400.000 articles, entre els quals s’inclouen els mil que li han merescut el títol.

 

Segons ha valorat Gil, la Viquipèdia, gestionada per la sòlida plataforma Amical Wikimedia, té una qualitat i un prestigi “que molts altres idiomes desitjarien”, i suposa una important eina de difusió de la llengua i la cultura catalanes. Aquesta entitat va aconseguir a principis de juny ser reconeguda com a membre de la fundació Wikimedia després de cinc anys d’intentar-ho infructuosament. D’aquesta manera, es va convertir en la primera organització d’àmbit no estatal a ser admesa a la fundació.


Ara, 27 de juliol del 2013

http://www.ara.cat/xarxes/Wikipedia-catalana-primera-considerada-perfecta_0_963503839.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s