Què ens passa, valencians!?

Posted: 19 Setembre 2013 in General
Etiquetes: , , , ,

PPCC País Valencià

Una periodista alemanya filmarà un documental al País Valencià que mostrarà la vida al territori totalment en català.

   

Directe.cat, 29 d’agost del 2013

http://directe.cat/314059

       

L’alemanya Alina Moser, autora del documental “Són bojos, aquests catalans!?” prepara la segona part de la prevista trilogia que es gravarà al País Valencià. En aquest segon documental, anomenat “Què ens passa, valencians!?” , l’autora intentarà viure al País Valencià comunicant-se cent per cent en català. L’objectiu d’aquesta trilogia de documentals consisteix a esbrinar si les societats dels territoris de parla catalana són efectivament bilingües, i si en aquests àmbits es compleixen les lleis a favor del català, si hi ha conflictes lingüístics o si s’hi pot viure exclusivament en la llengua autòctona. Per poder realitzar el documental Moser ha encetat un projecte a la pàgina de micromecenatge Verkami a fi d’aconseguir els recursos necessaris per poder tirar endavant la filmació.

 

L’alemanya Alina Moser es torna a posar les piles i començar la segona part de la trilogia que analitza la situació del català al territori així com l’existència de lleis que el protegeixen. Aquest cop l’escenari escollit és el País Valencià, que serà on Moser intentarà viure i comunicar-se únicament en català. Al primer capítol, l’experiment es va dur a terme a Catalunya, Andorra, la Franja de Ponent i a la Catalunya del Nord.

 

Micromecenatge per fer-ho possible

 

El projecte s’ha posat en marxa el 29 d’agost, i s’acabarà el 9 d’octubre. Amb la campanya de micromecenatge es pretenen aconseguir 13.500 euros per poder fer realitat aquest segon documental.

 

El lingüista barceloní David Valls torna a encapçalar una producció que conduirà l’Alina Moser i realitzarà Zeba Produccions. Tallers per la Llengua apadrina una iniciativa que rep l’assessorament del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i del Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació (CUSC), tots dos de la Universitat de Barcelona.

També compta amb el suport d’Acció Cultural del País Valencià, El Tempir, Escola Valenciana i el Micalet.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s