Millenium ja és, també, un còmic

Posted: 17 Setembre 2013 in General
Etiquetes: , ,
Una de les tres versions ‘oficials’ és la de Josep Homs.
0_homs_runberg_millenium1_0
Millenium, la novel·la de Stieg Larsson, ja és un còmic, també, creat per l’il·lustrador Josep Homs i el guionista francés Sylvain Runberg. Es publica a l’octubre, de la mà de Planeta DeAgostini Còmics.El Millenium dibuixat per Josep Homs i escrit per Sylvain Runberg té aires de còmic francobelga, i pel que hem pogut conèixer, dóna la sensació d’aconseguir una brillant posada en escena, que aconsegueix reflectir l’ambient opressiu de la novel·la. És una de les tres versions de Millenium en còmic que estan en marxa ara mateix, al costat de la nord-americana i la japonesa.La trilogia de Stieg Larsson en còmic s’estrena amb el seu primer capítol, Els homes que no estimaven a les dones, en el qual, com saben els milions de lectors de Larsson, el periodista Mikael Blomkvist és apartat de la revista Millenium i contractat per Henrik Vanger, un ancià home de negocis, perquè reprenga la recerca sobre la desaparició de la seua hereva, quaranta-quatre anys abans. El periodista accepta l’encàrrec a canvi d’informació sobre els cartells financers.

El seu camí es creuarà llavors amb el de Lisbeth Salander, pirata informàtica d’aspecte punk, superdotada en matemàtiques, experta en combat cos a cos i totalment asocial. Lisbeth aplicarà sense vacil·lar la seua pròpia noció de la justícia, i es convertirà en un personatge deliciós, un dels grans atractius de la història i, possiblement, part del secret del seu èxit.

Josep Homs (simplement, Homs) és més conegut a França que en el seu propi país, pes que arrosseguen molts professionals del còmic a Espanya. Les seues delicades aquarel·les per a il·lustrar El Ángelus (Norma Editorial) de Frank Giroud, un dels grans guionistes gals, han marcat la diferència en el país de la BD (bande dessinée) i li han col·locat en la llista dels dibuixants imprescindibles. Tant, que ja li han fitxat per a dibuixar la versió europea de l’adaptació al còmic del Millenium de Larsson (hi ha dues versions més en marxa: l’americana i la japonesa).

Eixit de la gran pedrera que és la Escola Joso, d’una de les promocions inicials que van sorgir de la primera escola especialitzada en còmic d’Espanya, Homs representa a tota aqueixa generació de professionals que treballa en les grans editorials d’Estats Units (on va dibuixar la serie Xarxa Sonja, una heroïna amiga de Conan) i a França, la Champions del còmic. Mentre a Espanya els dibuixants subsisteixen com poden, a l’altre costat dels Pirineus se’ls reconeix com a artistes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s