Uns 14.000 alumnes no podran estudiar en valencià el curs vinent

Posted: 15 Setembre 2013 in Educació
Etiquetes: , ,

Consellera Català

Enric Morera diu que són la prova que el PP treballa en contra dels interessos del País Valencià i demana la dimissió de la consellera

    

El Punt Avui, 21 d’agost del 2013

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/16-educacio/671497-uns-14000-alumnes-no-podran-estudiar-en-valencia-el-curs-vinent.html

    

El portaveu de Compromís en les Corts valencianes, Enric Morera, considera que és molt greu la política educativa del Consell, que deixarà en el curs que comença 14.000 xiquets i xiquetes sense la possibilitat d’estudiar en valencià.

 

Segons Morera, “el govern valencià és l’únic govern del món que va en contra de la llengua pròpia del seu territori i que nega un dret bàsic a milers de xiquets i xiquetes, que no poden estudiar en la seua llengua”.

 

El síndic de Compromís considera que es tracta “d’un atac molt greu al valencià, i demostra una vegada més, que el PP no vol que la nostra llengua siga una llengua de l’ensenyament i que siga una llengua de futur i de convivència i per això frena les línies en valencià, negant a milers de pares i mares un dret fonamental i bàsic com és poder triar la llengua en què volen que els seus fills i filles estudien”.

 

Morera ha declarat que la xifra de 14.000 alumnes que no podran estudiar en valencià és molt elevada i palesa la situació de caos i d’improvisació en el sistema educatiu públic valencià. Per al síndic econacionalista “ara és el moment que es manifesten aquells que defenen la llibertat de triar llengua en l’educació i que sí que declaren quan es tracta del castellà en altres territoris, però quan es parla del valencià, no diuen res”. També, considera que, si el curs comença amb aquesta xifra, “la consellera Català hauria de demostrar que té vergonya i dignitat i dimitir”.

 

Des de Compromís han informat que continuaran defenent els drets dels 14.000 alumnes que no poden estudiar en valencià i que portaran aquesta greu discriminació a les Corts valencianes i al Congrés dels Diputats.

 

Morera també ha volgut manifestar el suport de la coalició a totes les entitats “que treballen dia a dia per dignificar la nostra llengua en el món de l’ensenyament”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s