Classes de literatura amb Julio Cortázar

Posted: 22 Juliol 2013 in Llibres
Etiquetes: , ,

Van ser en Berkeley en 1980, i ara es converteixen en llibre.
fot_2692_gr
Quin luxe assistir a una classe de literatura amb Julio Cortázar, no? Doncs açò és el que ens anuncia l’editorial Alfaguara entre les seues novetats per a la pròxima tardor: Classes de literatura, de Julio Cortázar, 344 pàgines en les quals es transcriu el curs de dos mesos que l’escriptor va impartir en Berkeley, Califòrnia, a la tardor de 1980.

Classes de literatura amb Julio Cortázar. En el cim de la seua carrera i després d’anys de negatives, Julio Cortázar va acceptar donar un curs universitari de dos mesos a Estats Units en 1980. Com calia esperar, no van ser les típiques conferències magistrals, sinó una sèrie de xarrades sobre contes i novel·les en les quals els alumnes podien participar amb tota llibertat. Les sessions, improvisades a partir d’una idea general, van tractar gran diversitat de temes: entre uns altres, les seues etapes com a escriptor; la fatalitat i el temps en el conte fantàstic; la musicalitat, l’humor i el lúdic en la literatura; com van nàixer els cronopios; el tractament de l’erotisme en la prosa; el procés d’escriptura de Rayuela o què ha de tenir un conte realista per a ser inoblidable.

Aquestes Classes de literatura de Julio Cortázar s’emmarquen en la tradició de les lliçons de literatura dictades per escriptors consagrats, però ací l’autor es planteja el treball com un diàleg que ha de demolir les usuals metodologies acadèmiques i les convencionals jerarquies professor-alumne. Per açò, es va acomiadar d’aquells dos mesos de classes dient: “Vull dir-vos que vos agraïsc profundament la fidelitat i l’atenció amb què han seguit açò que no era un curs, que era una mica més crec jo: un diàleg, un contacte. Crec que som tots molt amics. Jo vos vull molt i vos done les gràcies”.

Classes de literatura de Julio Cortázar arribarà a les llibreries el pròxim octubre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s