La mala ortografia es castiga en oposicions

Posted: 4 Juliol 2013 in Educació
Etiquetes: ,

Escriure amb errors es penalitzarà en la Comunitat de Madrid.
fot_2680_gr
Les faltes d’ortografies restaran punts en les oposicions a professor en la Comunitat de Madrid, les proves de la qual van començar dimarts 2 de juliol. Així ho hem sabut per boca del conseller portaveu del govern de la Comunitat de Madrid, Salvador Victoria. I a nosaltres, la veritat, ens sembla molt bé. Considerem que la cura del llenguatge ha de ser un pilar bàsic per a l’ensenyament de qualsevol matèria, així que per què no beneficiar al que escriu amb correcció en les proves que donen accés a les places de professor?

Així ho expressava Dino Salines en l’edició valenciana d’El País en un article del març passat: “Permeten-me entrar en un altre tema, el de les oposicions al cos de mestres i mestres de l’escola pública. Que una persona amb el seu títol de mestre escriga amb faltes d’ortografia no mereix estar davant una pissarra tractant de crear situacions d’aprenentatge, que una persona no ha llegit prou com saber la diferència de significat, en una frase, entre ‘ball’ i ‘vall’, tampoc mereix estar front un grup de xiquets i xiquetes tractant d’educar-los… Per a tractar que sí entren els que escriuen sense faltes i amb els coneixements necessaris haurien de servir les proves d’entrada al sistema públic d’ensenyament”.

La notícia de la penalització de les faltes d’ortografia en les proves per a accedir a les places de professor en la Comunitat de Madrid ens recorda al moment a aquella polèmica de les faltes d’ortografia d’Esperanza Aguirre, expresidenta d’aquesta comunitat, en una carta dirigida als professors madrilenys… I és que, senyors polítics, cal cuidar l’ortografia en tot moment, no solament quan convé.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s