L’AVL aprova un conveni amb la Reial Societat Econòmica i amb la Fundació Soler i Godes

Posted: 2 Juliol 2013 in General
Etiquetes: , ,

 

AVL

 

 

 

Font:  Acadèmia Valenciana de la Llengua, 14 de juny del 2013

 

 

 

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha aprovat hui la firma de dos convenis de col·laboració, un amb la Reial Societat Econòmica d’Amics del País, i l’altre amb la Fundació Càtedra Enric Soler i Godes, per a la projecció de la llengua pròpia en els àmbits socials, educatius i culturals valencians.

 

 

 

El primer dels convenis establix el compromís de la Reial Societat Econòmica de fomentar l’ús del valencià en la vida social de l’entitat i en les diverses activitats que organitze en el futur. Així mateix, la Societat posarà a disposició de l’AVL els seus fonts documentals i arxius històrics, mentre que la institució normativa facilitarà el suport lingüístic necessari.

 

 

 

Pel que fa a l’acord amb la Fundació Soler i Godes, el conveni fa constar la voluntat de les parts per col·laborar decididament en la promoció del valencià, sobretot en l’àmbit de la innovació educativa, i per participar conjuntament en els actes literaris i culturals organitzats per l’entitat castellonenca.

 

 

 

Finalment, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha renovat una sèrie de convenis singulars amb la Universitat de València i amb la Universitat Jaume I de Castelló, acords orientats a la difusió exterior de la cultura i la llengua pròpia dels valencians, a través de lectorats en les universitats de Torí, Amiens i Cambridge.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s