Educació suprimeix de les borses de treball als primers 1.500 interins

Posted: 2 Juliol 2013 in Educació
Etiquetes: , , , , ,

Els docents perden el seu lloc davant la rebaremación per l’oposició i no podran participar en les adjudicacions de places de juliol per a treballar el curs que ve
educacion-suprime
Els llistats publicats ahir per la Conselleria d’Educació amb els docents que en principi poden demanar plaça fins al dia 8 per al curs que ve en els col·legis, deixen fora als primers 1.481 interins perjudicats per la posada en pràctica de la rebaremación signada per Educació i els sindicats FETE-UGT, CC OO, ANPE i CSIF.
Es tracta dels mestres interins que no compleixen cap dels supòsits acordats i pels quals haurien pogut salvar el seu lloc en la borsa: no tenen aprovada cap oposició anterior; ni van ingressar en l’ensenyament abans de setembre de l’any 94; ni tenen alguna part d’una oposició aprovada el que els permetria acollir-se a una moratòria de dos anys que també els manté el lloc actual fins llavors; ni són de l’especialitat genèrica de Primària o de Francès, únics per a els qui no s’han convocat oposicions ara.
Aquests 1.481 docents són pastura del primer sedàs al fet que obliga l’acord que va provocar una dura vaga de sis dies aquest curs i un sense fi de protestes i mobilitzacions, com la qual ahir van tornar a protagonitzar membres del STEPV i de la Coordinadora d’Interins davant la seu d’Educació a Alacant, para , posteriorment, traslladar-se fins a l’oficina de l’atur en el carrer Isabel La Catòlica per a escenificar el que els espera: quedar-se sense treball.
Jesus Grau, que no ha aprovat cap part d’una oposició fins al moment però a qui han convocat en les oposicions perquè ix la seua especialitat, lamentava ahir que encara que aprove amb nota l’oposició a la qual ha hagut de presentar-se es quedarà al final d’aquesta primera recol·locació de docents i que ha arribat fins a més enllà del lloc 3.970. Jesús és el número 700 de la borsa i encara que traguera el primer lloc de l’oposició haurà de demanar darrere dels 4.000 que ja estan en la llista. Sap que no pot esperar gens, com explica el delegat del STEPV a Alacant, Ignasi Amorós

Renúncies
Aquesta certesa va contribuir ahir a aprimar notablement l’assistència dels opositors a la segona part de les proves, la unitat didàctica. Fonts sindicals van calcular que ja han renunciat fins a un 25% dels matriculats, entre els quals hi havia persones ben situades en borsa després de més d’una dècada de treball però per a els qui el que explica ara ja no és l’experiència.
Els opositors ahir havien de presentar una programació d’un curs sencer i elaborar un supòsit pràctic in situ. “Ens han posat el treball de recolze en un centre rural. És com si hagueren anat a per nosaltres”, es lamentava una de les aspirants a l’eixida de la prova. Aquesta mateixa setmana sabran les seues qualificacions i, en el cas de no superar aquest examen no podran seguir i exposar-ho oralment perquè hauran quedat fora. A l’eixida dels instituts es rumoreaba que els tribunals han d’acabar el 13 de juliol i que està començant el sedàs.

Catalá “agraeix” les protestes fora dels horaris lectius
La consellera, María José Catalá, va agrair ahir que els professors interins que es van mobilitzar contra el terme dels seus contractes a dia 30 de juny, i no d’agost com tradicionalment, ho hagen fet “fora dels horaris lectius per a no afectar als alumnes”. La consellera va recordar que aquest serà l’últim any en què s’aplicarà aquesta mesura perquè és “conseqüència del decret 1/2012 el termini del qual de vigència acaba en aquest exercici”. Catalá va concretar “des del seu màxim respecte a totes les mobilitzacions de treballadors”, que agraïa “que no es perjudique de forma directa o indirecta als estudiants, que ara estan en període estival”. Per a la consellera les oposicions s’estan celebrant “amb total normalitat”, i va destacar que com a mèrits puntuen anglés i noves tecnologies.

Publicat a diarioinformacion.com el 2 de juliol de 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s