Inspecció Educativa alerta de la possible supressió de la línia en valencià en batxillerat

Posted: 8 Juny 2013 in Educació
Etiquetes: , , , , ,

L’IES Carrús d’Elx demana la continuïtat del PEV que s’aplica des de fa més de 25 anys en aquest centre

La Comunitat Escolar de l’IES Carrús d’Elx ha demanat a la Conselleria d’Educació la continuïtat del Programa d’Ensenyament en Valencià en el centre, davant l’anunci d’una possible supressió de la línia en batxillerat per al proper curs. També demanen a l’administració que potencie aquest programa educatiu des de l’Educació Infantil fins a l’Educació Universitària.

L’IES Carrús d’Elx

Davant les indicacions de la Inspecció Educativa sobre la possible supressió, el proper curs, del Programa d’Ensenyament en Valencià en batxillerat, la Comunitat Escolar de l’IES Carrús, reunida en assemblea el 4 de juny, demana a la Conselleria d’Educació la continuïtat del citat programa d’ensenyament, que s’aplica des de fa més de 25 anys en aquest centre, amb plena satisfacció per part dels interessats, gràcies als resultats acadèmics aconseguits pels alumnes que l’han seguit.

Els pares i les mares, els alumnes i els professors i les professores reunits, entenen que “no és raonable que, després de l’aposta realitzada per aquesta comunitat escolar pel redreçament lingüístic i cultural del nostre poble i el nostre país, al llarg de gairebé tres dècades, ara de cop i volta vegem escapçat aquest programa educatiu en el batxillerat, sense tindre en compte els esforços realitzats i els interessos que assisteixen les famílies i els alumnes que cursen ara mateix l’ESO i l’Educació Primària, seguint aquest mateix programa educatiu”. I tot això, lamenten, “sense que hi haja possibilitat de continuar estudiant en valencià en cap altre centre d’aquesta zona escolar”.

“No sols demanem la continuïtat del Programa d’Educació en Valencià (PEV) en el batxillerat, també demanem a l’administració que potencie aquest programa educatiu des de l’Educació Infantil fins a l’Educació Universitària; i que atenga les múltiples demandes d’educació en valencià que any rere any queden sense atendre en gairebé tots els nivells educatius”. A més, continuen, “que potencie també l’educació en valencià en el PIP (Programa d’Incorporació Progressiva del Valencià) en tots els centres educatius”.

“Ens manifestem contraris a l’incompliment, per part dels diferents nivells de l’administració, de la Llei d’Ús i Ensenyament en Valencià”, conclouen.

Publicat a laveupv.com el 7 de juny de 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s