28 CENTRES HAN REBUT A HORES D’ARA L’AUTORITZACIÓ DE CANVI DE LÍNIA A VALENCIÀ

Posted: 7 Juny 2013 in Educació
Etiquetes: , , , , ,

Escola Valenciana ha consultat als 44 centres que han sol·licitat canvi de programa per al curs que ve i 28 ja han rebut comunicacions favorables de l’aprovació d’un canvi de línia a valencià, encara que no tenen un document oficial. Les xifres encara són provisionals, s’espera que aquesta setmana els 16 restants reben alguna notificació. 

 phpThumb_cache_escolavalenciana.com_srcef1b465b0cbace40e74eb6a51eef3302_par17fbb771e6af310dec57538d83e32240_dat1315296228

Escola Valenciana valora positivament que la consellera M. José Català haja passat de les paraules als fets, perquè aquest resultat provisional n’és un bon exemple. El president de l’entitat ha anunciat que “és un canvi de rumb molt significatiu respecte a les denegacions sistemàtiques i sense argumentacions de l’etapa Font de Mora, el diàleg comença a tindre els seus efectes en benefici de l’alumnat i de l’establiment progressiu del programa òptim d’ensenyament, el Programa plurilingüe d’ensenyament en valencià”.

 

La campanya Marca’t un punt. Matricula en valencià, matricula en qualitat ha estat determinant per contrarestar la manca d’informació que tenien les famílies respecte als programes d’ensenyament vigents i quin és el que garanteix l’aprenentatge de les dues llengües oficials i una tercera llengua com l’anglés, el PPEV. Des de fa quasi una dècada la Conselleria d’Educació no autoritzava una xifra similar de canvis de línia a ensenyament en valencià. “Ara que se’ls ha donat l’oportunitat de decidir a les famílies en 44 centres, els resultats han estat ben clars”, ha comunicat el president d’Escola Valenciana.

 

Hi ha centres paradigmàtics, que duien molts anys lluitant per aconseguir la línia en valencià. És el cas del CEIP 9 d’octubre d’Alcàsser. L’any 2007, quan les famílies matricularen per al curs 2008-2009 tenien dobLe línia. 43 famílies sol·licitaren ensenyament en valencià per a 25 places. 18 xiquets i xiquetes d’infantil de 3 anys es van quedar sense poder estudiar en valencià. cada curs passava el mateix, cada curs el centre sol·licitava un canvi de programa o l’obertura d’una altra línia en valencià. La conselleria comandada per Alejandro Font de Mora s’hi va negar sempre. “Ara, després dels anys, el 86,3% de les famílies havien sol·licitat en primera opció valencià i ha estat una gran victòria de sensatesa de la comunitat educativa del centre”, ha afirmat el president d’Escola Valenciana, que coneixia aquest cas de ben a prop.

 

Un altre dels casos és el CEIP El Palmeral d’Elx. En la ciutat hi ha vora quaranta centres públics dels quals una quinzena oferia alguna línia d’ensenyament en valencià. Cap dels 9 centres privats i concertats ofereix ensenyament en valencià. El Palmeral va ser una de les primeres escoles del nostre territori on es va implantar l’ensenyament en valencià. Cada curs, la demanda superava l’oferta. Hi havia dues línies en valencià i una en castellà. Finalment, enguany, amb un contundent 98% de famílies que volien que els seus fills estudiaren en valencià, s’ha aconseguit que es fera un canvi de línia educativa. 

 

Un exemple ben significatiu ha estat el CEIP La Rambla d’Agost. Aquesta població de l’Alacantí no comptava amb ensenyament en valencià a l’escola pública i ara amb un 100% de sol·licituds de PPEV per part de les famílies, s’ha aconseguit.

 

Les dues comarques on s’han produït fins ara més aprovacions de canvis de programa han estat l’Horta Sud i l’Alcoià.

 

Relació de centres educatius als quals se’ls ha comunicat l’autorització de canvi de programa (PROVISIONAL, PENDENT DE TINDRE LA NOTIFICACIÓ A TOTS ELS CENTRES)

 

 EL CAMP DE TÚRIA  
CEIP VERGE DEL FONAMENT BENISSANÓ
CEIP LLUÍS VIVES LA POBLA DE VALLBONA
 HORTA SUD  
CEIP JUAN ESTEVE ALBAL
CEIP 9 D’OCTUBRE ALCÀSSER
CEIP PALUZIÉ CATARROJA
CEIP ORBA ALFAFAR
CEIP RAMON I CAJAL XIRIVELLA
CC MONTE SIÓN TORRENT
   
HORTA NORD  
CEIP JOSEP MARIA OLTRA MONCADA
CEIP Ausiàs MARCH PATERNA
VALÈNCIA  
CEIP PARE CATALÀ VALÈNCIA
   
LA RIBERA  
CEIP LÓPEZ MARCOS SOLLANA
CEIP VICENT BLASCO IBÁÑEZ ALZIRA
   
LA SAFOR  
CC ESCOLA PIA GANDIA
   
LA  MARINA ALTA  
CEIP GABRIEL MIRÓ CALP
CEIP VICENT TENA XÀBIA
CEIP MANUEL BRU BENISSA
   
LA MARINA BAIXA  
CEIP GARGANES FOYETA ALTEA
   
LALACANTÍ  
CEIP LA RAMBLA AGOST
   
LALCOIÀ  
CEIP EL ROMERAL ALCOI
CEIP MIGUEL HERNÁNDEZ ALCOI
CEIP HORTA MAJOR ALCOI
CEIP BRACAL MURO
CEIP JOAQUÍN CARTAGENA CAMP DE MIRRA
CEIP MARE DE DEU DEL CARME CANYADA
   
EL COMTAT  
CEIP SAN JUAN BOSCO COCENTAINA
CEIP REAL BLANC COCENTAINA
   
EL BAIX VINALOPÓ  
CEIP EL PALMERAL ELX
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s