Simulació, millor que ‘flopping’

Posted: 3 Juny 2013 in General
Etiquetes: , ,

És innecessari utilitzar la paraula en anglès…
fot_2557_gr
Res de flopping: millor simulació o exageració. Solem escoltar-ho, i cada vegada més, en els partits de bàsquet: “De res va servir el flopping de Tal”, “La NBA adverteix sobre l’excés de flopping en el campionat”. Des d’ací, cridem l’atenció sobre aquest ús innecessari del terme anglés, i ho expliquem així:

Simulació o exageració, millor que flopping. La paraula anglesa flopping, referida a la sobreactuación d’alguns jugadors de bàsquet al contacte amb un contrincant per a tractar d’enganyar a l’àrbitre i aconseguir que xiule una falta, pot substituir-se en català per simulació o exageració.

Des que la lliga professional nord-americana de bàsquet (NBA) va aprovar al principi de la temporada normes per a castigar aqueix tipus d’actuació, és freqüent veure en els mitjans esportius frases com “Falta personal a aquest o ‘flopping’ d’aquell ?”, “Reggie Evans rep un nou avís per ‘flopping’” o “Jarrett Jack, primera víctima de la nova norma ‘anti-flopping’”.

Per a referir-se a la norma que tracta d’eradicar aquest tipus d’actuacions en les pistes de bàsquet, poden emprar-se els termes normatius de antisimulació o antiexageració en lloc de l’anglès anti-flopping.

Així, en els exemples anteriors hauria sigut millor escriure “Falta personal a aquest o exageració d’aquell?”, “Reggie Evans rep un nou avís per simulació”, “Jarrett Jack, primera víctima de la nova norma antisimulació”.

Si s’opta per emprar la paraula anglesa, s’ha d’escriure’s en cursiva o, si no es disposa d’aquest tipus de lletra, entrecometes, per tractar-se d’un estrangerisme.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s