La Bíblia Bastarda: Codex Sinaiticus

Posted: 29 Mai 2013 in Llibres
Etiquetes: , , , ,

Mario i Fernando Tascón: aventures bibliòfiles.la-biblia-bastarda
Mario Tascón i Fernando Tascón ofereixen diversió per a estona a tots els lectors que gaudeixen en gran amb ficcions històriques en la línia del Codi Da Vinci en la seua novel·la La Bíblia Bastarda.

La Bíblia Bastarda compte que a mitjan segle XIX Constantí von Tischendorf, un erudit alemany, va descobrir en el monestir de Santa Catalina, en la muntanya Sinaí i sota el patrocini del tsar de Rússia, un còdex que va resultar ser la Bíblia més antiga coneguda, un descobriment de valor incalculable que va suposar, a més, un gran escàndol. El Codex Sinaiticus venia a confirmar l’existència històrica de Jesucrist, però les seues diferències amb els evangelis coneguts mostraven que el Messies podia no ser Déu, en tot cas solament el seu fill o un profeta més, un qüestionament documental del dogma fonamental de la Trinitat que l’Església no podia permetre.

El Codex Sinaiticus va passar a formar part del tresor del tsar Alexandre II, que va manar elaborar diversos facsímils per a regalar a les corts europees, entre elles, l’espanyola. El tsar havia sigut objecte de diversos atemptats… Quan Alexandre, finalment, va ser assassinat, la seua parella va haver d’eixir del palau i es va portar una de les còpies del còdex. El còdex va romandre a Rússia fins que, a la fi de 1933, Stalin ho va vendre al Museu Britànic per una suma fabulosa. En aqueix moment de la trama és quan Mario i Fernando Tascón ens porten fins a la II República espanyola i un reporter de successos que, per casualitat, rescatarà una notícia breu apareguda en el diari La Veu que li introduirà en una aventura plena d’espies, robatoris en la Biblioteca Nacional, matons falangistes i una seductora bibliotecària.

Era el Codex Sinaiticus un document únic? És l’exemplar que es troba en el Museu Britànic l’original, és un facsímil, o hi ha un secret encara major que no pot eixir a la llum? Els autors juguen a despistar-nos i intrigar-nos en aquesta novel·la, La Bíblia Bastarda, per a fer-nos passar una bona estona

Fernando Tascón és llicenciat en Periodisme amb Premi Extraordinari fi de carrera, llicenciat en Psicologia i diplomat en magisteri. Va tenir al seu càrrec l’emissora de Ràdio Nacional en Ponferrada i en l’actualitat és director de Ràdio Bierzo (Cadena SER). Ha sigut corresponsal de l’Agència EFE i col·laborador de diversos mitjans de premsa.

Mario Tascón és periodista i un dels experts en Internet més coneguts del panorama de mitjans espanyol. Ha dirigit les versions digitals de periòdics com El País o El Mundo. És assessor d’empreses en projectes de comunicació digital a Espanya i Amèrica. Dirigeix el Manual d’estil per a Internet i xarxes socials de la Fundéu. És coautor dels llibres d’assaig Twittergrafia i Ciberactivisme.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s