Alicante – Elche?

Posted: 18 Mai 2013 in General
Etiquetes: , , ,

Ajuntament d'Elx

La notícia és d´antologia: «El Aeropuerto de El Altet pasará a denominarse de “Alicante-Elche”, tras la solicitud del consistorio», per acord de l’Ajuntament d´Elx, presidit per la senyora Mercedes Alonso. Això passa a Elx, no a Burgos! És així com es defensa la nostra llengua a la ciutat de la Festa d’Elx? O a partir d’ara serà de la «Fiesta de Elche»?
Encara no fa un any, el PP creava una «Secretaría de señas de identidad», per tal de «defender lo nuestro». I fa només dos mesos, el senyor Serafín Castellano, del PP, defensava el nostre patrimoni cultural i històric, «ante el cual el partido reafirma su firme compromiso». Això ho deien perquè el «valenciano es una de las más importantes señas de identidad que tenemos como pueblo». I per això afirmaven també que «el PP siempre ha hecho una defensa firme de las señas de identidad de la Comunidad, sin complejos y sin vacilaciones».
També el senyor Bellver afirmava: «Sólo el PPCV defiende sin tapujos y de frente, las señas de identidad valencianas». Per això mateix, César Sánchez, vicesecretari general del PP, ens alertava del perill: «un tripartito causaría el destierro de las señas de identidad».
Com que a internet ho trobem tot, podem vore les incongruències entre allò que es diu i allò que fan. Entre altres coses les de la pàgina web de l’Ajuntament de Calp (únicament en castellà) del qual és alcalde Sánchez. En aquesta mateixa pàgina web, els pressupostos de l’ajuntament estan en espanyol, anglès, francès, holandès i alemany, però no en valencià. Encara més: quan cliquem una senyera de la ciutat de València per vore els pressupostos en la nostra llengua, apareix la bandera espanyola i el pressupost en espanyol.
Caldria recordar als dirigents del PP el que diu la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià que ells van aprovar, en referència a «las señas de identidad»? Aquella llei (de 23 de novembre de 1983) demana al Preàmbul la «protecció i respecte a la recuperació del valencià». I a l’article 1 del Títol Preliminar, la llei demana, pel que respecta al valencià, «protegir la seua recuperació i garantir l’ús normal i oficial».
No crec que la denominació «Alicante-Elche» per a l’aeroport, siga la millor opció per a defendre la nostra llengua. Més encara, quan la mateixa Llei d’Ús i Ensenyament determina que Alacant (no Alicante) i Elx (no Elche) són ciutats «de predomini lingüístic valencià». Per tant, d’on ve això d’Alicante i Elche?

Per acabar-ho d’arreglar, l´Ajuntament d´Elx ha deixat la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull, per promocionar la nostra llengua. Algú s’imagina un ajuntament espanyol, que anara contra l´Instituto Cervantes? És així com el PP defèn «las señas de identidad»? O és que el valencià no forma part de «las señas de identidad»? Per això, com els amics d’ACPV i d’El Tempir, reclame la denominació Alacant-Elx i el retorn de la ciutat del Misteri a la Xarxa Ramon Llull.
Article publicat en el diari Levante-EMV divendres 3 de maig del 2013
Josep Miquel Bausset
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s