Castelló: La manifestació en contra del projecte Wert rep el suport d’unes 10.000 persones

Posted: 10 Mai 2013 in General
Etiquetes: , , ,

Un 70% del professorat i un 60% de l’alumnat ha seguit la vaga, segons el STEPVthumb_474__4

Les xifres són sempre molt difícils de donar. Des del STEPV-IV parlen de prop de 10.000 assistents a la manifestació. El cert i comprovat és que, quan la capçalera entrava al carrer Governador, venint des de la plaça Borull, era llavors quan la cua començava a entrar al carrer Asensi des de la plaça de la Pau. Siga com siga, una assistència molt molt nombrosa, i més si tenim en compte que, d’alguna manera, es tractava d’una reivindicació sectorial, per ampla que fora.

La manifestació ha començat a les 19:30, no a les 19 com estava previst, des de Maria Agustina, en direcció al carrer Sant Lluís, Enmig, Porta del Sol, Gasset, plaça de la Pau, Asensi, Guitarrista Tàrrega, plaça Borull i Governador, per girar, en arribar a la plaça Cardona Vives, per l’avinguda de la Mar, fins arribar a la delegació territorial d’Educació, on ha finalitzat amb la lectura d’un manifest conjunt.

Moltes banderes i banderoles del STEPV i la Intersindical, central majoritària entre els ensenyants; també de CCOO i de la UGT. Moltes pancartes d’AMPAs, escoles i insittuts, i moltes de confecció manual, algunes d’elles preparades per grups d’alumnes; “Wertgonya, cavallers, Wertgonya”, deia per exemple una d’elles. Notable presència també dels estudiants de la universitat Jaume I.

Dirigents d’algunes formacions, com ara el PSOE, amb el seu secretari provincial, Francesc Colomer, o el diputat autonòmic Francisco Toledo, entre altres; de Compromís, amb el diputat autonòmic Josep Maria Pañella, el diputat provincial Enric Nomdedéu o la regidora de Castelló, Ali Brancal; i d’EUPV, com la diputada autonòmica Marina Albiol i la regidora Carmen Carreras. També pancartes d’altres grups, com Arran o el PCPE. Senyeres i estelades, i també algunes banderes roges i republicanes espanyoles.

Però la major part de la manifestació la integraven persones “de peu”, sovint matrimonis amb els fills, pares i mares d’escoles o instituts, i grups d’alumnat, de Secundària, Batxiller i Universitat. I molt de professorat també, evidentment. Presència molt majoritària del català, tant oral com escrita. La reivindicació, unànime: no a la llei Wert i prou de retallades.

Publicat a Vilaweb.cat el 10 de maig de 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s