Un total de 42 centres públics i dos concertats sol·liciten canviar el seu programa lingüístic al valencià

Posted: 7 Mai 2013 in Educació
Etiquetes: , ,

Presentación de la campaña de matriculación en valenciano

   Un total de 44 centres de la Comunitat Valenciana –42 públics i dos concertats– han sol·licitat un canvi de modalitat lingüística per a oferir el Programa Plurilingüe en Valencià (PPEV) a partir del pròxim curs.

   Així ho ha destacat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, en la roda de premsa de presentació de la campanya de matriculació ‘Marca’t un punt. Matricula en valencià, matricula en qualitat’, que enguany patrocina l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

   La presentació –a la qual han assistit la secretària de l’AVL, Verònica Cantó, i el portaveu d’EUPV a l’Ajuntament de València, Amadeu Sanchis, entre d’altres– s’ha portat a terme al col·legi Pare Català del barri de Benimaclet, un dels tres col·legis de la ciutat de València que han sol·licitat canviar a la línia en valencià.

   La campanya, sobretot destinada a famílies que vagen a matricular els seus fills de tres anys en educació infantil, procura fomentar l’elecció del programa plurilingüe en valencià (PPEV) durant el període de matriculació d’alumnes, que estarà obert del 9 al 16 de maig.

   En este sentit, Moreno ha recalcat que l’objectiu de la iniciativa d’Escola és informar “adequadament” a les famílies perquè escolten el que diuen els especialistes respecte a l’aprenentatge de les llengües, ja que la línia en valencià és “l’única que garantix la qualitat educativa”. Per esta raó, el president de l’entitat ha assegurat que es tracta d’una campanya que té el suport de les cinc universitats públiques valencianes i les ‘Unitats per a l’Educació Multilingüe universitàries’.

PUNT PER A ELEGIR VALENCIÀ

   A més, Escola proposa als centres educatius la possibilitat d’atorgar un punt per al barem de la matrícula a les famílies que marquen en primera opció l’ensenyament en valencià plurilingüe.

   Segons les dades d’este col·lectiu, actualment l’ensenyament en valencià s’oferta en un 46% de les escoles de la xarxa pública i en un 7% de la privada i concertada.

   Amb la finalitat de difondre la campanya, l’entitat cívica ha creat un espai web des d’on les famílies i els docents es puguen descarregar el material i l’argumentari que han elaborat les ‘Unitats per a l’Educació Multilingüe’, que aposta pel Programa plurilingüe d’ensenyament en valencià com a recomanació dels experts acadèmics en la matèria.

   Alhora, es posarà en marxa ‘photocalls’ baix l’enunciat ‘Sí, jo estudiï en valencià’ per a les ‘Trobades’ que organitza Escola Valenciana amb l’objectiu que els escolars es puguen fotografiar per a visualitzar “la confiança” de la societat en el programa d’ensenyament.

“TRILINGÜISME ACTIU”

   Per la seua banda, i en representació dels Unitats per a l’Educació Multilingüe universitàries, Pilar Safont ha asseverat que cal arribar al “trilingüisme actiu”, incloent a l’anglés. Per això, “cal fomentar la llengua minoritària, en este cas el valencià, a través del PPEV”.

   Alhora, ha declarat que la combinació entre el castellà i el valencià ha de ser un bilingüisme “productiu i no receptiu”, ja que suposa una diferència “qualitativa i no quantitativa”.

Publicat a europapress.es el 6 de maig de 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s