Un miler de centres del País Valencià podran triar part de la seua plantilla el pròxim curs

Posted: 7 Mai 2013 in Educació
Etiquetes: , , , ,

Educació destinarà 40 milions d’euros per contractar a més de 800 docents que realitzaran labors de suport i reforç

La Conselleria d’Educació dotarà amb 40 milions d’euros la segona convocatòria dels contractes-programa, mitjançant els quals prop d’un miler de centres educatius del País Valencià podran triar, el pròxim curs, a part de la seua plantilla docent. Seran més de 800 docents, que realitzaran labors de suport i reforç.
Prop d’un miler de centres educatius del País Valencià podran triar, el pròxim curs, a part de la seua plantilla docent en el marc dels contractes-programa subscrits amb l’Administració autonòmica, segons un comunicat de la Generalitat.La Conselleria d’Educació dotarà a aquesta segona convocatòria del programa experimental amb 40 milions d’euros per a contractar a més de 800 docents, que realitzaran labors de suport i reforç de les actuacions contemplades en els contractes-programa.

Açò suposa, segons les mateixes fonts, “quadruplicar” el nombre de professors que treballaran en activitats de lluita contra el fracàs escolar, que podran ser seleccionats pel seu perfil i les seues capacitats pels propis directors dels centres que se sumen a la iniciativa.

En el present curs, un total de 765 centres s’han sumat a aquest programa experimental, i a més, Educació ha contractat, per primera vegada, a 205 professors de Primària i Secundària amb l’objectiu de dur a terme les activitats de reforç escolar plantejades en els contractes.

Aquests docents dediquen unes hores a la setmana a engegar les activitats plantejades en el Pla d’Actuació de Centre, com desdoblaments a les aules, a treballar per àmbits competencials en Secundària o a impartir classes d’acompanyament.

A través d’aquesta mesura, es pretén impulsar l’atenció a la diversitat i la integració de l’alumnat en desavantatge socioeducativa mitjançant programes complementaris en el marc del Pla de Xoc contra el Fracàs Escolar.

En aquesta nova convocatòria, s’unificaran les actuacions compreses en els programes de compensació educativa, de reforç orientació i suport (PROA), d’acompanyament escolar (PAE), mesures d’atenció a l’alumnat immigrant i tots els programes incorporats en l’anterior convocatòria de contractes-programa.

Aquesta unificació pretén que els centres compten amb un pla d’actuació únic que els permeta afrontar els seus objectius, com reduir les taxes d’abandó primerenc, millorar els resultats acadèmics, aconseguir l’èxit escolar i personal dels alumnes, prevenir i compensar les desigualtats, i millorar les habilitats socials.

La Conselleria començarà demà, en les seus dels Cefire de tot el territori, les jornades informatives de contractes programa per al curs 2013-14 dirigides als centres educatius del País Valencià que es perllongaran fins al dia 15.

Publicat a laveupv.com el 6 de maig de 2013
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s