L’AVL firma un conveni amb la UCH-CEU per a elaborar un Vocabulari de veterinària

Posted: 4 Mai 2013 in General
Etiquetes: , ,

AVL

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ampliarà la seua col·lecció “Vocabularis” amb un de dedicat al camp semàntic de la veterinària, el qual ha quedat ratificat hui amb la firma d’un conveni entre el president de la institució normativa, Ramon Ferrer, la rectora de la Universitat Cardenal Herrera-CEU, Rosa Visiedo, i el degà de la Facultat de Veterinària, Santiago Vega.

L’elaboració d’este vocabulari pretén incloure de manera sistemàtica aquelles paraules bàsiques i més usuals de l’àmbit de la veterinària per mitjà del buidatge d’obres de referència i l’aportació de l’experiència personal dels membres de l’equip tècnic format per Santiago Vega, María Dolores Soler, Joaquín Sopena, Mª Carmen López i Clara Marín.

A més, el Vocabulari de veterinària possibilitarà la fixació normativa de milers de paraules desconegudes o perdudes, i la seua difusió entre els principals destinataris: professionals del sector, professors, estudiants, tècnics, ramaders i públic en general. L’obra, quan estarà acabada, arreplegarà prop de 10.000 termes recopilats en unes quatre-centes pàgines.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua confia que el treball estiga finalitzat abans d’un any, tal com especifica el conveni. Les dos parts han coincidit en la importància d’este vocabulari específic, “ja que actualment no existix cap publicació en valencià en este camp”. La futura obra també inclourà annexos en castellà, anglés i francés.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s