Regala llibres

Posted: 23 Abril 2013 in Llibres
Etiquetes: , , , ,
23 d’abril és sinònim de regal. Conscients de l’analogia hem decidit facilitar-te la feina. Hem remenat entre les novetats editorials per fer-te una selecció de diferents obres perquè, aquest dia, regalis història als teus.
La clau de la Sarah
NOVEL·LA
La clau de la Sarah
Tatiana de Rosnay
Amsterdam Llibres, 21,90 €
Júlia Jarmond és una periodista que viu al París actual i que veu com la seva vida canvia radicalment quan coneix la història de Sarah, una nena jueva que va ser obligada a abandonar casa seva en la batuda de la Vel d’Hiv de 1942. Abans de marxar, però, va deixar el seu germà de 10 anys tancat amb clau a un armari, prometent-li que aviat tornaria a buscar-lo.
Barcelona: La mirada de un turista
GUIA HISTÒRICO-CULTURAL
Barcelona: La mirada de un turista
Josep M. Casas
19,90 €
A través de les vivències d’un grup de turistes, aquesta sorprenent guia turística us descobrirà un munt de racons i curiositats de la història de Barcelona. Il·lustrada amb més de 200 fotografies i sis mapes, el llibre està organitzat en sis rutes diferents, cadascuna de les quals es pot fer en un dia. Pel seu rigor i, alhora, l’originalitat en el plantejament, la guia s’ha convertit en pocs mesos en el llibre de capçalera dels guies turístics professionals i de tots aquells que volen redescobrir la capital catalana.
Stasiland, historias tras el Muro de Berlín
NO FICCIÓ
Stasiland, historias tras el Muro de Berlín
Anna Funder
Roca Editorial, 21 €
Entrevistes i testimonis serveixen a Anna Funder per explicar la situació de l’Alemanya comunista abans de la caiguda del mur de Berlín. Un país en el qual les autoritats s’esforçaven a fer creure que no existia l’oposició al comunisme, i el control policial sobre les institucions, la societat i els mitjans configurava un estat totalitari que va acabar desapareixent.
Victus
NOVEL·LA
Victus
Albert Sánchez Piñol
La Campana, 24 €
Aquesta novel·la històrica fa una dissecció precisa i rigorosa de la guerra de Successió, un conflicte que va acabar l’11 de setembre de 1714 amb l’assalt a Barcelona. Servint-se de la tràgica història de Martí Zuviría, lloctinent real del general Villarroel, el llibre aconsegueix combinar l’apassionant crònica sobre la contesa amb una reflexió, històrica i actual, sobre la relació entre Catalunya i Espanya.
El silenci dels telers
RECULL D’ENTREVISTES
El silenci dels telers
Assumpta Montellà
Ara Llibres, 19,90 €
Assumpta Montellà dóna veu amb aquest llibre a centenars de dones i nenes que durant dècades van treballar a les colònies tèxtils catalanes. Des de l’inici de la indústria fins als nostres dies, passant per la Guerra Civil, la postguerra i la Transició, els seus testimonis expressen un model de societat ja extingit, a causa de la crisi del tèxtil dels anys vuitanta, i molt lligat a la precarietat laboral.
China, pasado y presente de una gran civilización
DIVULGACIÓ
China, pasado y presente de una gran civilización
Gabriel García-Noblejas
Alianza Editorial, 28 €
La Xina s’està convertint en una potència emergent i en un dels actors més importants des del punt de vista polític i econòmic. Cada cop són més els que s’interessen per conèixer aquesta cultura mil·lenària i per poder comprendre les claus del fenomen xinés. El llibre neix amb l’objectiu d’acostar les facetes més importants d’aquesta societat que ha esdevingut un “País Centre” dins el desenvolupament internacional.
L'Odissea d'Homer adaptació d'Albert Jané
CLÀSSICS
L’Odissea d’Homer
Adaptació d’Albert Jané
Bambú, 14 €
Albert Jané fa una adaptació de la mítica història del retorn a Ítaca d’Ulisses després de la guerra de Troia. En aquest cas, el mite sobre les penalitats d’aquest heroi va acompanyat d’unes il·lustracions de Pep Montserrat que mostren escenes emblemàtiques de la travessia. A més, el llibre inclou un quadern documental en què s’expliquen detalls teòrics de la Grècia antiga, d’Homer i de la mitologia grega.
El jutje dels cementiris clandestins, Josep M. Bertran de Quintana, 1884 - 1960
RECERCA HISTÒRICA
El jutge dels cementiris clandestins
Oriol Dueñas i Queralt Solé
Gregal, 19 €
El llibre narra la història de Josep Maria Bertran, un jutge que va rebre, en plena Guerra Civil, la responsabilitat d’investigar els crims que es van produir a Catalunya al principi de la Guerra. Aquesta investigació, que tenia com a objectiu recuperar el prestigi de la causa republicana, el portarà a descobrir els cementiris clandestins i a inquietar els que no volien que aquest procés tragués a la llum les barbaritats comeses.
Los grandes científicos
LLIBRE IL·LUSTRAT
Los grandes científicos
Andrew Robinson
Lunwerg, 29,50 €
Aquesta obra recorre les fites, els descobriments i els protagonistes de les principals disciplines científiques. El llibre explica avenços en camps tan diferents com l’astronomia o la psicologia, i s’acosta a les fascinants vides de precursors com Galileu, Newton, Einstein o Marie Curie, exposant les petites revolucions quotidianes que van acabar canviant el món.
La berlina de Prim
NOVEL·LA
La berlina de Prim
Ian Gibson
Editorial Planeta, 21 €
La novel·la se situa a l’Espanya de 1873, quan la Primera República, tot i només tenir nou mesos de vida, ja agonitzava. Un periodista irlandès arriba a la península per investigar l’assassinat del general Prim, president del govern i un dels homes més poderosos de tot el país. En la seva recerca, pintada amb traces històriques i fantasia novel·lesca, aquest periodista recorrerà tot el territori per descobrir qui va maquinar el magnicidi.
Qui eren es meus avantpassats?
MONOGRAFIA
Qui eren els meus avantpassats?
Armand de Fluvià i Escorsa
Institució Catalana de Geneologia i Heràldica, 20 €
La genealogia està cada cop més a l’abast dels individus. Els avenços tecnològics han permès que aquesta ciència, abans dedicada quasi exclusivament a les famílies o llinatges nobles, ara pugui ser desenvolupada per a qualsevol persona. Aquest llibre proporciona les eines per poder emprendre una investigació sobre el nostre arbre familiar amb una metodologia científica explicada pas a pas, de manera amena i senzilla.
El senyor Nakano i les dones
NOVEL·LA
El senyor Nakano i les dones
Hiromi Kawakami
Quaderns Crema, 23 €
Una curiosa brocanteria és el marc que l’autora fa servir per explicar la situació, el context i la història del Japó contemporani. El llibre narra la vida del senyor Nakano i de les treballadores del seu negoci, unes persones que poden semblar molt diferents, però que estan vinculades per un complex univers intern, descrit amb detall i delicadesa per Kawakami, i una relació familiar ben avinguda.
La Barcelona Subterrània
CRÒNICA
La Barcelona subterrània
Mireia Valls Badía
Editorial Mediterrània, 21 €
Inspirada en les revelacions d’una novel·la magistral de González Frías, Mireia Valls dóna veu a la història verídica d’un grup de dones del teatre de La Colegiata que descobreixen, gràcies a un enigmàtic personatge, la Pitonissa de Montjuïc, el laberint subterrani que s’amaga sota la ciutat de Barcelona i que té com a centre el temple de la Sagrada Família.
Las leyes de la frontera
NO FICCIÓ
Las leyes de la frontera
Javier Cercas
Mondadori, 21,90 €
Cercas explica la història de Zarco, un delinqüent juvenil de la Transició que es va convertir, amb el pas dels anys, en una icona social de la porositat moral d’aquest període històric. Des de la constitució de la banda als atracaments fins arribar a l’actualitat, Cercas aconsegueix construir, a partir del retrat d’un pispa gironí, el mirall per explicar la situació d’un país.
Barcelona balla
LLIBRE IL·LUSTRAT
Barcelona balla
Ferran Aisa
Editorial Base, 28,90 €
Barcelona ha estat al llarg del temps una ciutat festiva on la música i el ball han format part de l’oci del municipi. En aquesta obra, Ferran Aisa ens presenta una crònica intensa de la Barcelona bulliciosa i festiva que a través de societats, salons, envelats, locals i discoteques de tota mena ha desenvolupat l’esperit lúdic dels barcelonins.
Música de Catalunya
LLIBRE INFANTIL IL·LUSTRAT
Música de Catalunya
Oriol Martorell i Pilarín Bayés
Estrella Polar, 20,85 €
La coneguda ninotaire Pilarín Bayés dóna color a la revisió del clàssic del ja difunt musicòleg Oriol Martorell per tal d’acostar als nens, amb les seves il·lustracions, la història de la música catalana. El llibre proposa un recorregut pels diferents gèneres i estils musicals de casa nostra, des de les havaneres o les cobles fins a la Nova Cançó o els Manel.
La república perseguida
RECERCA HISTÒRICA
La república perseguida
Jordi Guixé Coromines
Editorial PUV, 30 €
Guixé destapa en aquest llibre la xarxa d’espionatge que Franco va teixir a França per perseguir els republicans a l’exili, des de 1937 fins a 1951. En aquesta xarxa, dedicada a la repressió, van tenir un paper rellevant des de prohoms catalans com Cambó fins a organitzacions com la Gestapo o sectors com la dreta reaccionària francesa d’abans, durant i després de la Segona Guerra Mundial.
La vuelta a Europa en avión
CRÒNIQUES I ENTREVISTES
La vuelta a Europa en avión
Manuel Chaves Nogales
Libros del Asteroide, 18,95 €
L’editorial Asteroide recupera aquest llibre escrit als anys vint per Manuel Chaves, redactor del diari ‘Heraldo de Madrid’. Aquest recull de cròniques i entrevistes mostren el viatge que el periodista va fer des de Madrid fins a Bakú (Azerbaidjan), passant per Berlín i Leningrad, on va aconseguir parlar amb personatges tan destacats com Trotski o el sindicalista català Ramon Casanellas.
CT o la Cultura de Transicio
ASSAIG
CT o la Cultura de Transició
Diversos autors
Debolsillo, 4,75 €
Després dels moviments assemblearis produïts el 15 de maig de 2011, alguns dels membres més actius d’aquesta iniciativa van decidir reunir-se per reflexionar sobre el que ells consideraven el final de la Cultura de Transició. En aquest llibre s’exposen les reflexions sobre la fi d’aquest terme, creat pel periodista Guillem Martínez per referir-se a una cultura postfranquista que està quedant desfasada.
Jesús i les dones
CLÀSSICS
Jesús i les dones d’Isabel de Villena
Versió de Marta Pessarrodona
Tast de Clàssics, 4,86 €
Aquest llibre de Marta Pessarrodona presenta una modernització lingüística del llibre d’Isabel de Villena (1430-1490), abadessa del convent de la Trinitat de València, en el qual es narra la vida de Jesús de Natzaret, posant èmfasi en el paper que les dones van tenir en el seu desenvolupament. Aquest llibre, anomenat inicialment ‘Vita Christi’, va ser publicat per primera vegada després de la mort de Villena el 1497 a València.
La riuada de Franco
RECERCA HISTÒRICA
La riuada de Franco
Ferran Sales i Lluís Sales
Pagès Editors, 19 €
Aquest any se celebra el cinquantè aniversari de les inundacions que van afectar el Vallès l’any 1962. Aprofitant aquesta commemoració, Ferran i Lluís Sales expliquen la història d’aquestes riuades des de la perspectiva dels polítics franquistes que van intervenir en l’ajuda de les víctimes i que van acabar portant aquesta catàstrofe social a l’àmbit polític.
La Segunda Guerra Mundial
MONOGRAFIA
La Segunda Guerra Mundial
Antony Beevor
Pasado y Presente, 37,05 €
Armat amb una erudició inigualable en la matèria històrica, basant-se en una gran documentació i investigació i desplegant grans recursos narratius que li permeten explicar els grans fets del període a partir d’anècdotes personals i commovedores, Beevor exposa, en aquest llibre, la immensitat de la Segona Guerra Mundial, un conflicte global que va enfrontar milers de persones.
Polvo Eres
NOVEL·LA
Polvo Eres
Nieves Concostrina
La Esfera de los Libros, 16 €
Sabíeu que el cos de Carles I d’Espanya i V d’Alemanya va ser desenterrat diverses vegades; que abans d’enterrar Napoleó li van amputar el penis, i que Hitler va ser enterrat tres vegades? En aquest llibre, Concostrina fa un repàs rigorós de les històries més escabroses d’alguns personatges il·lustres que no van poder descansar en pau ni un cop morts.
Portada llibre 10 anys SÀPIENS (especial Nadal)
PER A COL·LECCIONISTES
SÀPIENS 10 anys. Llibre commemoratiu del 10è aniversari
Sàpiens Publicacions, 9,95 €
Amb motiu del desè aniversari de la nostra revista, vam publicar una edició especial per a col·leccionistes amb un recull dels millors reportatges i exclusives publicats al llarg dels 10 anys de la publicació. Com que la primera edició va ser tot un èxit i es va esgotar al cap de pocs dies, hem decidit fer-ne una segona, que trobaràs al teu quiosc. A més, el llibre inclou un suplement amb els documents més importants localitzats pels investigadors de la nostra revista als arxius d’arreu del món que han estat seleccionats per l’historiador Josep M. Solé Sabaté.
BON DIA DE SANT JORDI!!
Publicat a Sàpiens.cat
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s