La caça de bruixes del PP contra els “rojos” s’estén a les aules valencianes

Posted: 26 Març 2013 in Educació
Etiquetes: , , ,

Nuevas Generaciones de Castellón ha iniciat en les xarxes socials una campanya contra l’ “adoctrinament ideològic” en les aules. El seu lema: ‘Me quieren adoctrinar, que no te líen’. Dirigida al fet que els alumnes denuncien als professors que parlen de les retallades en l’aula, principalment.

f_S

Segons arreplega el diari El Mundo, els joves ‘populars’ han posat a la disposició de tots els alumnes de la província una adreça de correu electrònic perquè puguen denunciar, de forma “totalment anònima”, a aquells professors que, al seu judici, tracten d’“imposar idees i ideologies”. Les queixes, asseguren, es traslladaran a “els organismes competents”.

Així s’ha explicat el president provincial de Noves Generacions, Gonzalo Bautista, que pretén fer front al que qualifica com a “imposicions ideològiques” en els centres d’ensenyament: ”No podem permetre una educació basada en el menyspreu d’un dret fonamental com és la llibertat d’expressió”.

Bautista admet que aquests casos són minoritaris, però creu necessària una eina perquè es denuncie a aquells que fan un ”ús inadequat de la llibertat de càtedra atemptant contra un model educatiu neutre i imparcial”.

El ‘bressol’ del PP a Castelló ha mostrat la seua preocupació pel caire que han pres determinats professors d’universitat i d’institut en aquesta província, a conseqüència de les retallades en general, però especialment en matèria educativa, segons el president provincial de NNGG.

Posen d’exemple d’aquest adoctrinament que, segons Bautista, els ha arribat com a queixa, és un professor en un centre de secundària de Vila-real que feia avions de paper i els llançava en classe per a mofarse de l’aeroport ‘sense avions’ i un exemple d’un comentari de text que els estudiants havien d’analitzar sobre unes declaracions de la expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, en el qual havien de detectar ”les mentides del PP”, afig el líder de Noves Generacions a Castelló. Déu n’hi do.

Aquesta campanya acaba de començar i des de NNGG garanteixen que es mantindrà totalment l’anonimat tant de l’alumne com del professor al que fa referència la queixa, encara que sí traslladaran les denúncies a la Conselleria d’Educació.

La caça de bruixes contra el roig, s’estén a les aules. El que tarden a prendre’s represàlies contra aquells professors que gosen explicar als seus alumnes que el PP s’està carregant l’educació pública amb retallades i reformes neoliberals destinades a convertir l’educació en un negoci privat, i al sistema d’ensenyament en tan sols reproductor de la ideologia neoliberal i mer formador de mercancies per al mercat de treball, està per veure. Però, segurament, no serà per a tant…

Publicat a luzdelevante.com el 26 de març de 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s