L’examen teòric d’oposicions a Educació tindrà 2 proves eliminatòries

Posted: 11 Març 2013 in Educació
Etiquetes: , , , ,

La conselleria està elaborant les noves normes de baremación de les pròximes proves d’oposició del mes de juliol per a cobrir 300 places de docent

examen opos
La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport està elaborant les noves normes de baremación de les pròximes proves d’oposició del mes de juliol, corresponents a l’Oferta Pública d’Ocupació (OPE) de 2013, per a cobrir 300 places de docent, que contemplen un examen teòric amb dues proves eliminatòries.

Segons un comunicat de la Generalitat, en la fase d’oposició, que representarà el 60% del total de l’examen, es duran a terme, com a principal novetat, dues proves de caràcter eliminatori, és a dir, que hauran d’aprovar-se tots dos exàmens per a superar aquesta fase.

La primera prova, que es valorarà amb un màxim de 10 punts, tindrà dues parts de cinc punts cadascuna. La part A serà l’examen teòric per escrit, amb una durada de dues hores i la parteix B serà el supòsit pràctic.

Cadascuna de les parts de la primera prova ha de suposar un mínim de 3 dels 10 punts i s’aprovarà amb un cinc, obtingut de la suma de les dues parts, quan la puntuació de cada part siga un mínim del 25 %.

La segona prova, que es valorarà amb un màxim de 10 punts, tindrà una durada d’una hora, explicarà també amb dues parts i se superarà amb un cinc. La part A serà la presentació i defensa de la programació didàctica i la parteix B serà la preparació i exposició d’una unitat didàctica.

En l’últim examen de 2011 es va celebrar una única prova amb dues parts en la qual el 40% de la nota era el desenvolupament d’un tema per escrit i el 60% la presentació de la programació, de la unitat didàctica.

Com a principal novetat en aquesta part, en aquestes oposicions desapareix l’apartat específic de cursos, seminaris i grups de treball, on es podia obtenir fins a 4 punts.

No obstant açò, la LOE introdueix un nou apartat de “altres mèrits”, on es pot obtenir fins a 2 punts a elecció de les diferents Administracions educatives.

En aquest cas, la Conselleria d’Educació ha decidit puntuar amb dos punts, és a dir, amb la màxima puntuació, tenir el títol de B2, C1 i C2, o equivalents d’anglès, alemany, francès, italià.

La fase de concurs té una valoració màxima de deu punts distribuïts en tres parts, dues de cinc punts cadascuna i el ja esmentat nou apartat d’altres mèrits, amb dos punts com a màxim.

La principal novetat quant a la baremació de les proves és un canvi important en el pes que tindran les dues parts que integren tradicionalment les proves sobre la nota final, respecte a les últimes oposicions.

En aquest sentit, la fase d’oposició ponderarà dos terços de la nota final, enfront del 60% que va representar en les últimes proves. Açò suposa que es concedeix més importància a l’examen i que augmenta el seu protagonisme.

No obstant açò, la fase de concurs o mèrits puntuarà un terç. cal recordar que en les últimes oposicions, celebrades en 2011, la fase de concurs tenia més pes, en concret un 40% de la nota final, enfront del 60% de l’examen d’oposició.

Aquestes oposicions, que se celebraran el pròxim mes de juliol, es convoquen per a cobrir 300 places de personal docent, de les quals 240 s’oferiran per a l’ingrés en el Cos de mestres i 60 estaran dirigides a Formació Professional.

L’oferta contempla un total de 70 places de l’especialitat de llengua anglesa, 50 places d’Educació Infantil i 80 places d’educació especial, en concret 50 d’Audició i Llenguatge i altres 30 de Pedagogia Terapèutica.

Finalment en el Cos de Mestres, la convocatòria de les oposicions també contemplarà 20 places per a l’especialitat d’educació física i altres 20 per a música.

Publicat a Levante.com el 10 de març de 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s