Un pacte per l’educació

Posted: 6 Març 2013 in Educació
Etiquetes: , , , ,

El problema de l’educació a Espanya és certament preocupant, perquè malament estem i pitjor anem a estar. El sistema educatiu vigent porta molts anys deteriorant l’estat de coneixement i d’expressió dels nostres alumnes, que cada vegada saben menys i s’expressen pitjor.

fracaso_escolar

El que no deixa de sorprendre’m és que als nostres polítics els done absolutament igual i que cada vegada que un arriba en poder s’esforce per fer la seua pròpia reforma educativa. Fins ara, totes les que he conegut des que jo vaig estudiar els mai ben lloats EGB, BUP i COU, fins i tot en la universitat, han servit per a empitjorar l’ensenyament i restar dignitat i autoritat al professor. En els països en què l’educació funciona, com Finlàndia, a més d’altres requisits, existeix un pacte per l’educació, de manera que cada Govern que puja en poder no té la potestat de canviar el sistema educatiu, com sí succeeix a Espanya.

Hi ha coses que hagueren d’estar per sobre de les picabaralles personals i de partit dels polítics. Anem a la deriva en assumptes públics importants, però ells estan entretinguts amb minúcies i miren per a un altre costat. Crec que el tema de l’educació es mereix un pacte perquè puguem tenir un ensenyament públic de qualitat i uns alumnes adequadament preparats per al dur futur que els espera.

En l’educació està el futur dels nostres fills i del nostre país.— Ángeles Ezama Gil.

Publicat a elpais.com el 6 de març de 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s