Conselleria pretén rebaremar les borses de professorat interí en funció de la nota d’oposicions

Posted: 27 febrer 2013 in Educació
Etiquetes: , , , , , , , ,

Trenca absolutament el consens que fins ara hi havia en l’ordenació de les borses i pot dur a l’atur a professorat amb molta experiènciaConselleria d'Educació

La Conselleria d’Educació ha presentat un nou esborrany d’acord de professorat interí que rebaremarà les actuals borses de treball en funció de la nota d’oposicions. En el cos de mestres donarà una moratòria de dues convocatòries per a presentar-se a oposicions i superar l’oposició completa. En la resta de borses, aquesta moratòria serà d’una convocatòria. D’aquesta manera podrà mantindre l’actual lloc. Si no supera la fase d’oposició completa, es rebaremarà la seua situació en borsa i perdrà el lloc actual.

STEPV rebutja de ple aquest esborrany i convocarà el col·lectiu a donar una resposta contundent a aquesta nova agressióSTEPV

Aquesta modificació trenca absolutament el consens fins ara establert en què no es modifica l’ordre de les borses per les oposicions. Només el nou professorat interí s’ordena segons la nota darrere del que actualment forma part de les borses.
Les conseqüències d’aquesta modificació són molt greus, ja que pot condemnar a professorat amb molta antiguitat a l’atur si no supera la fase d’oposició de forma completa. L’ordenació actual garanteix estabilitat a aquest professorat que ja du una important experiència docent acumulada.
A més, no es té en compte per a res la fase del concurs i, per tant, l’experiència docent no computa per a l’ordenació de les borses, segons la proposta de Conselleria.
En la Junta de Portaveus en què la Conselleria va proposar parlar de l’acord de professorat interí, STEPV va preguntar en quin sentit volia tractar el tema. La resposta va ser, continuar la negociació de l’acord actualment vigent (Resolució de 26 de novembre, DOCV del 30/11/2010), que tenia tres articles denunciats per la pròpia Conselleria. Aquesta negociació es va interrompre per la publicació del Decret Vela, que invalidava fins a 2014 l’acord i establia que els nomenaments serien fins el 30 de juny.
Doncs bé, la nova proposta de Conselleria consolida aquests nomenaments fins el 30 de juny, quan fins el decret Vela, que recordem que és transitori fins 2014, els nomenaments eren fins el 31 d’agost.
STEPV rebutja de ple aquest esborrany i convocarà el col·lectiu a donar una resposta contundent a aquesta nova agressió si Conselleria no retira aquesta proposta.

Publicat a intersindical.org el 25 de febrer de 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s