El Consell aposta per la universitat privada i ofega la UJI de Castelló

Posted: 23 febrer 2013 in Educació
Etiquetes: , ,

Mònica Oltra: ‘De nou, un edifici públic emprat per una entitat privatitzada, amb ànim de lucre’

A pesar de les retallades i asfíxia econòmica a la qual el Consell esta sotmetent la UJI (Universitat Jaume I), amb un deute multimilionari i contínues retallades en  finançament,  no es descarta continuar ajudant la VIU (Valencian International University), entitat gestada amb diners públics però de gestió privatitzada  on el número de matriculacions ronda els 700 alumnes.

UJI de Castelló

El desgavell de la Generalitat continua. Així, en un seguit de respostes donades ara per la Consellera d’Educació, a preguntes formulades per la diputada autonòmica de Compromis, Mònica Oltra, la Conselleria no descarta finançar les obres del rectorat de la VIU.

Oltra va preguntar concretament si pensa sufragar, subvencionar o ajudar de qualsevol manera el Consell a la VIU en la construcció del futur edifici del seu rectorat. La Consellera d’educació va dir que d’acord amb les disponibilitats pressupostàries, la conselleria estava estudiant tant les necessitat de la FVIU (Fundació de la VIU) en matèria de construcció, com les seues possibles alternatives.

Per tant, no es descarta finançar les obres o ajudar, de qualsevol manera a una universitat que no ha causat el més mínim interès en la població ni en la comunitat educativa i amb una paupèrrima oferta acadèmica.

Igualment, la Consellera torna a no voler pronunciar-se sobre els efectes que pot causar l’actual desori urbanístic de Castelló en el futur de l’edifici del rectorat ( ja que està la disponibilitat del sòl vinculada a l’anul·lat PAI Mestrets, i al també anul·lat PGOU de la ciutat).

Oltra va demanar saber sobre l’ocupació de l’edifici senyorial de la Generalitat al carrer Major de Castelló, preguntant sobre la previsió d’ús que es calcula tindrà la VIU, el lloguer que es paga, i si paga la llum i aigua que consumeix.

A eixes qüestions, va respondre la consellera que es disposa d’eixe immoble, ‘per complir els seus fins, per mitjà d’un contracte de concessió i que no s’abona cap quantitat en concepte de lloguer d’aquestes. I que la FVIU es fa càrrec de les despeses i subministrament derivats del seu funcionament normal’.

De nou, un edifici públic emprat per una entitat privatitzada, amb ànim de lucre. En plena època de retallada a l’escola pública, de centres amb barraquisme crònic, d’escoles que cauen a troços, de retallades en beques, de massificació a les aules, d’eliminació de transport escolar i ajuts als menjadors escolars, d’acomiadament de professors interins o de contractes fem, de tancament d’escoles a l’interior… sí sembla haver diners per pagar xiringuitos com la VIU.

Publicat a laveupv.com el 23 de febrer de 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s