Conselleria catalogarà les places de secundària, batxillerat i FP en valencià després de 14 anys

Posted: 21 febrer 2013 in Educació
Etiquetes: , , , ,

Ha acceptat algunes propostes de STEPV, que demanava una catalogació més ambiciosa


Aquest matí s’ha negociat en Mesa Tècnica, entre altres temes, la catalogació en valencià dels llocs de treball de secundària. Des de 1999  existia el compromís fins ara incomplert de catalogar aquests llocs de treball, tal i com es va signar en l’acord de plantilles de secundària, denunciat i derogat unilateralment per Conselleria en 2010.

En principi el decret catalogava només les places de secundària i batxillerat. Conselleria ha acceptat incloure FP i posposa per a un futur la catalogació en ensenyaments artístics.

D’altra banda, la catalogació només afecta als centres públics, quan el decret de plurilingüisme s’ha d’aplicar en tots els centres “sostinguts amb fons públics”. Per això, STEPV ha demanat que la catalogació també s’aplique en els centres concertats, mesura que estudiarà la Conselleria.

Quant al període transitori per al compliment del requisit lingüístic, que afectarà en cas de mobilitat (concurs de trasllats), finalment serà de 4 anys. STEPV considera que aquest període no hauria d’anar més enllà del temps necessari per a obtindre el nivell mitjà o superior de la JQCV (en cas de no tindre’ls) i el curs de capacitació perquè la immensa majoria del professorat ja té la capacitació en valencià. En eixe sentit, el Sindicat ha plantejat la necessitat d’un pla de xoc per formar el professorat que encara no té la titulació requerida per a impartir docència en valencià.

Un altre aspecte que la Conselleria està disposada a modificar és treure el cos de mestres del període transitori perquè des de 1997 que les places de mestres estan ja catalogades i per tant no té sentit demanar aquest període de carència.

Les places d’aquests cossos es catalogaran en el mateix moment en què es publique l’ordre i el termini de carència per a obtindre el requisit lingüístic començarà a comptar des de l’1 de setembre de 2013.

Publicat a laveupv.com el 20 de febrer de 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s