Conselleria destrueix plantilles estables i habilita llocs de treball anuals

Posted: 14 febrer 2013 in Educació
Etiquetes: , , , , ,

Els sindicats asseguren que la plantilla definitiva dels centres és qui millor coneix la realitat del seu alumnat

Els cinc sindicats presents en la Mesa Sectorial d’ahir vinculen els contractes-programa a la necessitat de recuperació de les plantilles estables. La proposta de l’administració sobre contractes-programa que significa crear plantilla provisional per tan sols un curs és rebutjada pels sindicats. Asseguren que no hi ha cap raonament pedagògic que justifique la substitució de professorat definitiu per professorat temporal.
En la mesa Sectorial d’ahir, on es tractaven els contractes-programa amb la Direcció General d’Innovació, Ordenació i Política Lingüística, els cinc sindicats de la Mesa (STEPV, FE CCOO PV, CSI-F, ANPE i FETE UGT-PV) han demanat la presència del Director General de Personal per considerar que no poden estar deslligats els contractes-programa de la plantilla estable de cada centre.Totes les intervencions sindicals han estat dirigides a l’exigència del manteniment de plantilla estable i en contra de la proposta de l’administració sobre contractes-programa que significa crear plantilla provisional per tan sols un curs. No hi ha cap raonament pedagògic que justifique la substitució de professorat definitiu per professorat temporal, subjecte a la discrecionalitat de l’administració.

És la plantilla definitiva dels centres qui millor coneix la realitat del seu alumnat i les seues necessitats, i per tant qui més pot aportar a la lluita contra el fracàs escolar.

En aquest sentit és incomprensible destruir 400 llocs de la plantilla estable de mestres i al mateix temps habilitar 800 llocs de treball provisional vinculats als contracte-programa. Amb la dotació pressupostària que afirma la Conselleria que té per als contractes-programa (40 milions d’euros) es podrien mantindre els 400 llocs estables que suprimiran en el cos de mestres i crear vora 600 llocs provisionals.

És per això que la proposta sindical és reobrir la negociació de les plantilles amb la intenció de recuperar la plantilla docent retallada des de 2010. A tal efecte, els cinc sindicats han sol·licitat una reunió urgent amb el Director General de Personal.

Publicat a laveupv.com el 14 de febrer de 2013
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s