Internet, la nova acadèmia d’idiomes

Posted: 4 febrer 2013 in General
Etiquetes: , , ,

La web ens obre les portes a una nova manera d’aprendre idiomes: més fàcil, més econòmica i més interactiva

idiomes

Ja no hi ha excusa. Per aprendre noves llengües s’ha acabat dir que no tens temps, que és molt car i que et fa mandra: ara només necessitaràs un ordinador i saber quines webs són les millors. I, com tot, una mica de força de voluntat. Internet es presenta com el nou professor d’idiomes, un que ens pot ensenyar totes les llengües que vulguem sense gastar-nos ni un euro ni moure’ns del sofà.

La web ha passat de ser un complement de les classes convencionals a convertir-se en el seu comp

etidor. Ofereix tant materials didàctics i exercicis de tot tipus com la possibilitat de practicar l’idioma amb gent d’arreu del món. La clau d’aquest mètode és ajudar per ser ajudat.Conversar amb algú nadiu, per exemple, et permet aprendre una llengua i a la vegada ensenyar la teva. Un estudi recíproc tant o més eficaç que el de les acadèmies.

Hi ha diverses pàgines web que disposen d’aquests serveis, cadascuna amb les seves particularitats. Algunes de les més destacades són:

BUSUU

Punt fort: gran varietat d’eines i exercicis de tots els nivells.

Punt feble: només et permet estudiar un idioma de manera gratuïta i no disposa de professors.

Portal avalat per diccionaris i mitjans anglosaxons com el The Timesla CNN, la BBC o The GuardianL’any passat registrava 15.000 usuaris nous cada dia. El nom de la web, Busuu, és una llengua del Camerún en perill d’extinció. Permet aprendre 12 llengües i compta amb el seu propi diccionari.

LIVEMOCHA

Punt fort: es pot accedir gratuïtament a absolutament tot el contingut didàctic.

Punt feble: es perd molt temps corregint exercicis.

Funciona amb unes fitxes, els Token, que et permet comprar tot el material didàctic. Per guanyar-ne pots corregir exercicis d’altra gent, o bé pagar. Ofereix cursos de 38 llengües i té més de 13 milions  de persones registrades. Es poden contractar professors nadius pagant amb euros.

ITALKI

Punt fort: transparència dels preus de les classes. Gran qualificació dels professors.

Punt feble: no ofereix materials didàctics gratuïts.

Web enfocada a contractar classes per Skype amb professors nadius i practicar la conversa amb altres estudiants. Funciona com una granxarxa social, on la gent té un perfil molt complet amb els seus interessos. Creada el 2012, té ja més de 900.000 usuaris.

Si el que voleu és reprendre l’estudi d’una llengua després de molt de temps, el primer que hauríeu de fer és comprovar el vostre nivell. Per fer-ho podeu adreçar-vos a DIALANG, un programa dissenyat per la Comissió Europea per avaluar els coneixements de 14 llengües.

Publicat a Vilaweb.cat el 10 de gener de 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s