Viquipèdia, Patrimoni de la Humanitat

Posted: 18 gener 2013 in General
Etiquetes: , ,
L’enciclopèdia digital vol ser reconeguda per la UNESCO.
fot_2337_gr
Jimmy Wales, cofundador de Wikipedia

Viquipèdia vol ser reconeguda Patrimoni Digital de la Humanitat. Així ho ha fet saber a través d’una campanya de recollida de signatures, en la qual, com qualsevol internauta, pots participar des d’ací. En el moment d’elaborar aquesta notícia s’havien arreplegat ja 93.300 signatures. I augmenten per minuts.

Viquipèdia es reconeix a si mateixa com un dels agents pioners en la nova concepció del coneixement, que ja no ens arriba únicament de les fonts “reconegudes”, sinó que es tracta d’una creació en la qual tots podem participar… La realitat 2.0, en definitiva. Viquipèdia considera que mereixeria ser reconeguda per la UNESCO com a Patrimoni Digital de la Humanitat per ser “un lloc únic d’intercanvi de coneixements en la història de la civilització”, segons informa en un recent comunicat.

Seria aquesta la primera vegada que es concediria el títol de Patrimoni Digital de la Humanitat, una categoria inexistent fins avui. En el seu desè aniversari, que se celebra en 2013, Viquipèdia vol així cridar l’atenció sobre la seua revolucionària naturalesa de plataforma de coneixement lliure.

La veritat és que a nosaltres ens agrada la idea. Estem d’acord amb Jimmy Wales, un dels seus cofundadors, quan afirma que Wikipedia no és un fenomen tecnològic, sinó cultural. Com tot internauta, vam consultar Wikipedia sovint. Si la veritat és que sempre contrastem amb altres mitjans la informació que ofereix, ja que en ser una enciclopèdia de lliure aportació és possible trobar errors en ella, reconeixem en ella un bon espai per al coneixement, i com a tal, ho incloem en la nostra “biblioteca” (i en les nostres notícies, com estàs comprovant ara mateix).

Per açò, ens unim a la recollida de signatures per al reconeixement de Wikipedia com a Patrimoni Digital de la Humanitat. “Quanta més gent s’involucre, major probabilitat que aconseguim el nostre objectiu”, diuen en el seu comunicat, i ens fem ressò d’açò. Només has d’introduir el teu nom, cognoms i ciutat de residència per a enviar el vot. Participes?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s