L’ESCOLA ENSENYA, PERÒ LA VIDA AVALUA

Posted: 15 gener 2013 in Educació
Etiquetes: , , , ,

foto de malojavio. El Saucejo

A l’escola ensenyem i avaluem, però què? Són els reptes de la seva vida quotidiana d’avui i demà, els que en realitat posen a prova les habilitats i competències dels i les nostres alumnes.

A les escoles formem persones i ho fem en el sentit més ampli de la paraula. Per tant, intentem que es formin en la seva vessant humanista i en l’acadèmica. Però que alhora adquireixin una sèrie de competències que els serveixi per desenvolupar-se en el seu present i en la seva vida adulta.

I per saber si això ho fem bé i acomplim els objectius, passem una sèrie de proves durant l’escolarització, que ens ofereix uns indicadors basats en els coneixements de les matèries que s’imparteixen.

Un cop finalitzada l’escolarització ja és la vida la que t’avalua i et posa les proves constantment. Però és llavors quan ens calen les competències més importants per la nostra vida laboral, familiar, de parella, d’amistat, de veïnatge… És llavors quan ens demostrem a nosaltres mateixos si som capaços d’aixecar-nos quan caiem, si tenim capacitat de treballar en equip, de tenir iniciativa, imaginació. D’optimitzar el nostre temps, de ser capaços de cooperar per assolir l’objectiu, si tenim empatia, si som crítics i justos, si acceptem les diferències..

Humilment crec que hem descuidat aquests aspectes, i poder valorar-los ens permetria observar si el que fem en el nostre dia a dia té gaire sentit o no. Saber si veritablement estem formant les persones en el seu sentit més ampli, i el més important de tot, si estem incidint d’alguna manera a canviar la condició humana.

 

Xavier Corbera

Mestre d’Educació Infantil en una escola de Rubí i

Membre de l’equip coordinador de la FMRPC

Publicat a mrp.cat el dimarts, 15 de gener de 2013 18:53

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s