Educació oferirà 240 places de mestre, 30 de Secundària i 30 de FP

Posted: 15 gener 2013 in Educació
Etiquetes: , , ,

Els sindicats demanen oposicions més generoses i millorar les condicions als interins. L’Administració modificarà les plantilles per a reorganitzar les especialitats. Desapareix la esepcialidad de Maestro de Francès.oposicions 1
La Conselleria d’Educació  ha convocat per al dimecres una taula tècnica i una altra sectorial amb els sindicats per a tractar, entre un total de vuit temes diferents, la modificació de les plantilles d’Infantil i Primària, el barem per a l’elecció de directors, així com els decrets d’admissió de l’alumnat i de la nova oferta pública d’ocupació docent. Després de reunir-se amb el nou director general de Personal Centres Docents, Santiago Martí, i rebre aquest dilluns la normativa per a la seua anàlisi, el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament (STEPV) ha criticat la falta de temps material perquè els claustres estudien i discutisquen temes que consideren “importants” i ANPE ha demanat “un augment i informació immediata i clara sobre el sistema d’accés en el procés d’oposició”.

Segons l’esborrany del decret d’oposicions, l’oferta pública d’ocupació  per a enguany anunciada per la  consellera d’Educació la setmana passada, l’Administració convocarà 240 places de mestres, 30 de professors d’Educació Secundària i altres 30 de professors tècnics de Formació Professional (FP).

La recuperació de les condicions laborals dels interins, la recuperació de les plantilles perdudes aquests anys i l’accés diferenciat del professorat interí en la convocatòria d’oposicions centrarà la proposta del STEPV sobre aquest tema, segons ha fet saber el sindicat en un comunicat. Per la seua banda, FETE.UGT PV va reclamar el diumenge en un altre comunicat una oferta pública d’ocupació docent “generosa”, d’almenys 1.100 places. Segons l’estimació realitzada per aquest sindicat, el sistema educatiu valencià ha perdut en els seus últims cursos 5.000 llocs de treball.

Respecte a les plantilles, la Generalitat va avançar el diumenge que la Consejeria d’Educació, Cultura i Esport  recatalogará la plantilla del personal docent per a incrementar en 278 els mestres d’Audició i Llenguatge en centres públics de Primària, la qual cosa suposa duplicar els docents d’aquesta especialitat per al pròxim curs 2013-14.  La modificació de les plantilles contempla  la consolidació  dels llocs dels mestres de suport infantil, que consisteix que els centres disposen d’un docent més del que els correspon per nombre d’unitats.

“No hi ha increment de plantilla”, ha matisat el STEPV aquest dilluns després de conèixer l’esborrany de la resolució sobre aquest assumpte, sinó una mera reorganització de les especialitats”. El sindicat destaca que “desapareix l’especialitat de Maestro de Francès, que serà absorbida per Primària i es reforçarà la presència de mestres d’Inglés i Pedagogia Terapeútica. FETE-UGT demanava, asímismo,  que es respectara “la integritat de les plantilles docents” i que “amb l’excusa de la implantació del peculiar pla plurilingüe de la Conselleria d’Educació no se suprimisquen les places i llocs de treball dels mestres de francès, més de 650 en tota la Comunitat”.

Publicat a El País.com el 14 de gener de 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s