El professorat valencià haurà d’anar-se a Múrcia o la Manxa per a opositar

Posted: 9 gener 2013 in Educació
Etiquetes: , , ,
La Conselleria d’Educació no contempla convocar places noves en 2013 i no està pressupostat
Català
Un any més, el Consell s’acollirà al reial decret d’ajustos per a no crear oferta d’ocupació pública i no convocar oposicions entre el professorat d’Infantil, Primària i Secundària en 2013. A diferència d’altres autonomies com Murcia, Castila-La Manxa, Castella i Lleó o Madrid i la Rioja -tots ells del Partit Popular-, la Comunitat Valenciana no contempla realitzar aquest procés que tampoc està previst en els seus Pressupostos Generals. Així, ho va confirmar ahir una portaveu de la Conselleria d’Educació.En canvi, els cinc governs autonòmics citats han comunicat ja al ministre d’Educació, José Ignacio Wert, la seua intenció de dur a terme aquesta convocatòria. Algunes comunitats, com la de Múrcia, ha optat per acumular part de l’oferta d’ocupació pública regional per a enguany concentrant-la en l’àmbit educatiu, aprofitant les possibilitats que ofereix la normativa estatal i regional i complint amb el límit màxim de la taxa de reposició per jubilació del 10 per cent. En tota, trauran unes 180 places d’Infantil i Primària.El sindicat CSIF-CV va reclamar ahir a la conselleria que convoque en 2013 oposicions i “oferisca totes les places que el sistema educatiu valencià necessita” seguint “el deixant d’altres comunitats”.Aquesta organització lamenta que els pressupostos de 2013 de la Generalitat “no contemplen partida per a convocar oferta pública d’ocupació en Educació. És una atac directe al personal interí, àmpliament castigat per les retallades” assenyalen.

“No se’ls va adar opció a presentar-se a les oposicions per a ocupar les places que deixen vacants els funcionaris que es jubilen. No suposa un increment del cost del personal ja que en l’actualitat aquestes places estan ocupades per interins” assenyalen.

Per la seua banda, FETE-UGT informa que la Sindicatura de Comptes de 2011, coneguda aquest Nadal, arreplega que en tres anys s’han acomiadat a 3.756 professors valencians al que cal unir els 1.300 de 2012. En total, serien uns 5.000, el 10 % de la plantilla.

Una representació dels directors dels tretze centres superiors d’ensenyaments artístics que hi ha a la Comunitat Valenciana van tenir ahir una intensa jornada de reunions amb diputats del PSPV-PSOE i EUPV.

Els directors reclamen el reconeixement oficial de grau dels seus ensenyaments superiors, que no està arreplegat en l’actual Llei Orgànica d’Educació (LLOE), si no en un decret posterior, i tampoc s’inclou en la nova Lomce.

En la seu socialista, es van entrevistar amb la diputada Pilar Sarrión i el responsable en matèria d’educació del partit, Miguel Soler. Tots dos van mostrar el seu respatler al fet que la futura Lomce incloga el reconeixement de grau pel que demanaran que en el redactat del projecte es contemple.

La síndica en les Corts, Marga Sanz, i el diputat de EUPV-Els Verds en el Congrés, Ricardo Sixto, s’adhereixen a la petició dels centres. “Demanem a la consellera que actue i que defense davant el ministre Wert aquesta consideració, com fins ara, i no recule davant les imposicions del Govern central”, va afirmar.Publicat a Levante.com el 8 de gener de 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s