Validen la norma que augmenta els alumnes per classe

Posted: 8 gener 2013 in Educació
Etiquetes: , , , ,
S’amplien així els ràtios en tots els nivells de l’ensenyament, podent aconseguir-se els 30 alumnes per aulaalumnes X aula

El Consell Escolar Valencià ha validat aquest dilluns les instruccions que regulen l’anomenat arranjament escolar a partir del curs 2013-2014 i que suposen la possibilitat d’augmentar fins a un 20 per cent les ràtios, han informat fonts sindicals.

Així, la Federació d’Ensenyameny de CCOO (FE CCOO PV) ha manifestat, a través d’un comunicat, que l’arranjament –que marca els criteris de la composició per unitats i llocs de treball– s’ha validat “en contra les organitzacions sindicals i les associacions de mares i pares d’alumnes”.

En concret, el document ha comptat amb el vot en contra dels representants de CCOO, STEPV, (UGT no ha assistit), Covapa, Confederació d’associacions de pares i mares d’alumnes Gonzalo Anaya i la Federació Valenciana d’Estudiants Faavem, ha assegurat a Europa Press un portaveu de CCOO.

Aquesta organització subratlla que l’informe comporta “l’ampliació de ràtios en tots els nivells de l’ensenyament” (s’obri la possibilitat de 30 alumnes per aula des d’Educació Infantil fins a segon de l’ESO), la qual cosa comporta, al seu torn, “un atac a l’escola rural i a l’escola pública sense precedents”.

Aquest augment de la quantitat d’alumnes per classe es va publicar a l’abril però amb la validació per part de l’organisme es “consolida el que era una instrucció provisional, ja que la planificació de plantilles de cara al curs que ve es farà ja en funció d’aquestes ràtios”, comenten les mateixes fonts.

El sindicat recorda que aquesta modificació és conseqüència de l’aplicació del Reial decret Llei 14/2012 del 20 d’abril, una norma que, en la seua opinió, “suposa una ingerència en les competències bàsiques de les comunitats autònomes”.

En la mateixa línia, la federació –que ha presentat un vot particular en la sessió del consell escolar– afirma que les instruccions “suposen un greuge molt important per al model d’ensenyament posat que suposen empitjorar la qualitat educativa dels centres educatius valencians”.

“IMPOSSIBLE ATENDRE A LA DIVERSITAT”

“Comportarà la impossibilitat d’atendre la diversitat, es traduirà en més dificultats per a millorar les habilitats socials i personals de l’alumnat, suposarà un abandó dels alumnes amb necessitat de reforç i ajuda complementària, significarà més problemes de convivència i violència escolar, provocarà pitjors resultats acadèmics dels alumnes, impossibilitarà la integració dels alumnes amb Necessitats Educatives Especials, dificultarà l’aplicació dels programes plurilingües i iniciarà la deterioració de l’escola pública”, auguren.

Igualment, retrauen que aquestes instruccions “generen una gran inseguretat per al professorat, uns treballadors que ja han vist reduït el seu sou, modificades les seues condicions laborals i que ara poden quedar desplaçats i forçats a haver d’anar a treballar en molts quilòmetres del seu lloc de treball actual”.

Publicat a Levante.com el dilluns 7 de gener de 2013
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s