Per què el part és tan dolorós per a les dones?

Posted: 4 gener 2013 in General
Etiquetes: , ,

El dolor que senten les dones quan donen a llum és molt fort, en comparació amb les femelles d’altres espècies. A què és degut?embaràs

Respon: Carlos Lorenzo. Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, Universitat Rovira i Virgili (Tarragona).

A la morfologia de la pelvis humana hi ha un conflicte entre les seves dues funcions principals: les necessitats biomecàniques de la nostra locomoció i el fet que els nens i nenes en néixer travessin el seu interior. Per tenir una locomoció bípeda eficient és millor reduir l’amplada entre les dues articulacions del fèmur, d’aquesta forma quan més pròximes tinguéssim les cames respecte al centre del cos menys energia gastaríem en caminar. Però els dos fèmurs no poden ajuntar-se perquè per l’interior de la pelvis femenina han de passar els nadons al néixer. El resultat és que la morfologia de la pelvis humana és un compromís entre aquestes dues necessitats vitals. A més s’afegeix el fet que els humans, també quan som nadons, tenim un cervell relativament gran. Quan naixem les dimensions del cap són molt pròximes a les del canal del part femení. Això és el que provoca el dolor.

Publicat a Mètode.cat

La imatge d’un nadó que agafa el dit del metge durant el part arrasa a les xarxes

La fotografia es converteix en el primer èxit viral del 2013

 

part cesària La imatge del nadó agafant el dit del doctor ha donat la volta al món

L’any 2013 ja té un primer èxit viral. La imatge d’un nadó que, encara dins el ventre de la mare, treu una mà i agafa un dels dits del metge ha donat la volta al món en hores i s’ha convertit en tot un fenomen. La notícia, difosa aquest dijous pel canal de televisió dels Estats Units 3TV News, fa referència a un part que va tenir lloc el passat 9 d’octubre.

Durant el part, realitzat per cesària, el metge va avisar el pare de la criatura que aquesta li estava agafant un dit. El pare, Randy, va córrer a agafar la càmera i va fer la fotografia que, tres mesos després, ha estat difosa per televisió i ha fet la volta al món. Els pares de la nena ja l’havien penjat al seu Facebook, però ha estat la difusió per televisió el que ha convertit la imatge en un èxit viral.

Publicat a Ara.cat el 3 de gener de 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s