EXPULSATS DE LA UNIVERSITAT

Posted: 10 Desembre 2012 in Educació
Etiquetes: , , ,

Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) preveu noves mobilitzacions estudiantils per a exigir al PP valencià que retorne les beques retirades, baixe les taxes i convoque amb urgència les ajudes per a aquest curs.

Centenars d’estudiants valencians als quals la Generalitat havia confirmat la concessió d’una beca autonòmica d’estudis el passat curs 2011-12, finalment, no rebran aquesta ajuda per al pagament de la matrícula, encarida enguany un 33% amb motiu de l’augment de taxes. El motiu ja és recurrent en l’administració valenciana: la falta de liquiditat.

El Secretari General de Joves Socialistes del País Valencià (JSPV), José Muñoz, ha explicat amb motiu d’aquesta situació que “només amb el 1% de la quantitat oferida per a rescatar al Banc de València” -5,5 mil milions d’euros- seria suficient perquè les i els estudiants valencians afectats per la crisi pogueren rebre una beca d’estudis “suficientment generosa” com per no haver de preocupar-se pels ingressos familiars.

Muñoz ha denunciat al Govern valencià del PP per estar “expulsant als joves de la universitat, deixant-los sense beca i sense futur, mentre tots els dies el Consell regala diners a la banca privada”, ha dit referint-se a la partida pressupostària de la Generalitat per a l’any 2013, que inclou 1.159 milions destinats a pagar els interessos pels préstecs bancaris que té concedits la Generalitat, un 9,1% del pressupost.

Així mateix, el líder de l’organització juvenil ha acusat al Partit Popular d’estar “mentint i xafant els drets dels nostres joves”, i ha exigit a la Generalitat la convocatòria urgent de beques universitàries autonòmiques per al curs 2012-2013, de les quals depenen milers famílies i estudiantes. Si no, “s’estarà fregant una línia roja que, ni Joves Socialistes ni la comunitat educativa, anem a consentir que es creue”, adverteix Muñoz al president Fabra.Publicat a jovessocialistes.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s