Desnonaments en les aules

Posted: 5 Desembre 2012 in Educació
Etiquetes: , ,
desnonaments
Milers d’estudiants universitaris (cinc mil només en l’Estudi General de València) veuran cancel·lades en breu les seues matrícules en produir-se l’impagament d’un segon termini domiciliat en comptes bancaris. La Universitat de València ha detectat que la morositat aconsegueix un 10 per 100 dels rebuts, que estan sent retornats per les entitats, un índex que a la fi del curs passat va arribar al 6,5 % entre els alumnes de la Jaume I de Castelló, tres vegades més que l’any anterior.
Les llars en els quals resideixen els universitaris no escapen a la crisi, l’atur i l’escassetat d’ingressos. I, a més, la normativa de taxes de la Generalitat és inflexible i obliga a donar de baixa la matrícula després d’un segon impagament, amb la pèrdua de les qualificacions que l’alumne haguera obtingut fins al moment i també dels diners lliurats, que no podrà ser reintegrat.
Així doncs, les universitats valencianes es veuran obligades al desembre i gener a gestionar milers de baixes de matrícules en una espècie de desnonaments en les seues aules, per exigències normatives d’un Govern autonòmic que no paga a temps als proveïdors ni a els qui li presten serveis, com posen de manifest els quasi 500 milions deguts a les farmàcies.
Molt probablement, els responsables universitaris hauran de fer un esforç de treball i imaginació per a evitar que la tensió que es viu en l’ensenyament per les retallades de fons no s’agreuge amb les milers de cancel·lacions de matrícules que apunten per l’horitzó.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s