Coneix: Eslida

Posted: 3 Desembre 2012 in Viatge
Etiquetes: , , ,
Municipi pertanyent a la comarca de La Plana Baixa, a la Serra d’Espadà. S’hi arriba des de la carretera N-340, al seu pas per Nules, s’ha de prendre l’eix CV-10 (Almenara-Cabanes), per desviar-se després per la carretera local CS-232.
Eslida
Amb restes de l’edat de bronze a la Cova de Loret, la població va aconseguir la seua esplendor amb els musulmans: escola d’Alcorà, casc antic, alqueries, sistema de regadiu i conreus, etc. El 1247 En Jaume I li va atorgar la Carta de poblament. L’any 1526 va tindre lloc la batalla de la Serra d’Espadà. Amb l’expulsió dels moriscos el 1609 la població va entrar en una època força difícil, que va acabar el 1653 amb la repoblació que va efectuar el Duc de Medinaceli i amb l’explotació en el segle XVIII de les mines de cinabri.

Medi Social

A Eslida co-existeixen tots els sectors econòmics: cinc indústries de transformació del suro, cinc empreses familiars de la construcció, comerços i bancs, restaurants, agricultura de secà i artesania de l’agricultura.

Recorregut urbà1199722

El casc antic ofereix carrerons curts i estrets, sinuosos i empinats, a l’estil d’una medina àrab. Hi ha l’església del Salvador (segle XVII), l’edifici consistorial i passejos cap al castell, al calvari i a urbanitzacions pròximes.

Paisatge5868326

El terme municipal és l’entrada sud-oriental a la Serra d’Espadà (pulmó de la Comunitat Valenciana). La plaça de l’Ajuntament està situada a 370 metres d’altitud i el cim del Puntal de l’Aljub, a 950 metres. L’orografia és fascinadora, amb muntanyes i barrancs agrests, poblada de pins, sureres i altres conreus (ametlla, oliva), els quals li proporcionen un clima més sec que el de “La Plana” (suau a l’hivern i fresc a l’estiu). Existeixen fonts medicinals en tot el terme municipal.
La població:
Eslida
Municipi d’Interior
Comarca: La Plana Baixa
Població de 908 habitants
Distància de Castelló: 35 Km.
Distància de València: 65 Km.
Ajuntament:
Alcalde:
Il·lm. Sr. Rafael Sorribes Gómez
Plaça de l’Ajuntament,1
12528 Eslida
Telèfon: 964 62 80 00
Fax: 964 62 80 25
Arquitectura i Monuments
  • Eglésia del Salvador
  • Ermita del Calvari
  • Castell
  • L’Arc de la Rambla
  • Els corrals
  • Ajuntament
  • El Molí de l’aire
  • Muralles i Casc Antic
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s