‘Un país de llibre’

Posted: 1 Desembre 2012 in Llibres
Etiquetes: , , ,

El sector editorial del País Valencià promou un programa de televisió inèdit i amb un format nou per fomentar la lectura

El passat dijous 22 de novembre del 2012, els espectadors del País Valencià tenim l’oportunitat de conéixer les novetats editorials, els autors i les llibreries d’arreu del territori a través d’una iniciativa inèdita: un programa de televisió. Un país de llibre és el projecte audiovisual que naix de Barret Films, amb patrocini de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, gestionat per l’Associació d’Editors del País Valencià i amb la col·laboració del Gremi de Llibrers de València. Conduït pel presentador Eugeni Alemany –Caiga quien caiga i Trau la llengua–, durant vint minuts els espectadors lectors podran gaudir de la presentació d’un llibre i el protagonista serà el mateix escriptor. “Volem posar-li cara i ulls a la literatura en valencià. Que la gent conega els nostres escriptors”, explica Vicent Peris, director del programa. No es descarta, però, que l’objectiu s’estenga a escriptors de tot l’àmbit lingüístic.

La intenció és completar una primera sèrie de tretze programes, dels quals ja se n’han gravat cinc. L’estrena ja s’ha produït a Internet i dsprés s’emetrà a Levante TV, Informació TV, Comarcal TV i Vilaweb TV. Això no obstant, el projecte està obert a ampliar l’emissió a més televisions públiques o privades, tal com reconeix Peris: “És clar que hem oferit el programa a Canal 9, però encara no hem rebut cap resposta.”

Xarxa social de lectors

A més, l’ús de les noves tecnologies permetrà oferir als espectadors la possibilitat de participar-hi directament enviant crítiques i recomanacions. “Comptàvem amb la implicació d’escriptors, editors i llibrers, i volíem completar aquest univers del llibre valencià amb els seus lectors i els blocaires”, aclareix Peris. D’aquesta manera, Un país de llibre es convertirà en una xarxa social de lectors, mitjançant la utilització de les TIC: una mini-site dedicada a cada llibre i autor, que inclou el vídeo, la informació textual i la galeria d’imatges sobre l’autor, l’editorial, la llibreria i el bloc recomanat; i les xarxes socials: pàgina en Facebook mitjançant la qual el vídeo es distribueix virtualment.

Llibrers i editors justifiquen la iniciativa en la “dramàtica” situació del català al sector, ja que sols un 3% dels lectors habituals llegeixen en la llengua pròpia del País Valencià.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s