Educació torna a usar diners contra el fracàs escolar per a pagar a la concertada

Posted: 6 Novembre 2012 in Educació
Etiquetes: , ,
Hisenda autoritza una altra modificació pressupostària per a abonar nòmines i despeses corrents en batxiller
La Conselleria d’Hisenda ha autoritzat una altra modificació de crèdit a la d’Educació per a poder pagar les nòmines del personal i les despeses de funcionament dels centres privats concertats en el nivell de batxillerat.
Aquesta modificació pressupostària suposa un muntant econòmic de 7.493.655 euros que provenen de la part de les transferències del Ministeri d’Educació derivades del conveni per al desenvolupament dels programes de reforç, orientació i suport (PROA) i de reducció de l’abandó primerenc en l’educació i la formació, que “s’ha anticipat amb fons propis per a les dotacions de personal” assenyala la resolució d’Hisenda.
Així, la línia d’ajudes a l’alumnat de centres concertats que imparteixen batxillerat passa d’una dotació de 29.992.980 euros a un total de 37.486.635 euros. Aquesta és la segona vegada en dos mesos que la Conselleria d’educació acaba pagant el deute amb la concertada per mitjà del programa contra el fracàs escolar (PROA). Es dóna la circumstància que des d’aquest departament, la lluita contra l’absentisme estudiantil és un dels pilars de l’actual política educativa malgrat aquestes retallades econòmiques.
Segona ocasió en un mes
A l’octubre passat, es van desviar 2.350.000 euros també per a pagar el batxillerat concertat a la Comunitat Valenciana, que en aqueixes dates tenia una dotació de 27.642.980 euros. Aquest nivell educatiu és no obligatori.
La Generalitat deu a l’ensenyament concertat encara el tercer trimestre de les despeses de funcionament, en tots els nivells, la qual cosa està ofegant a molts centres, que es veuen obligats a avançar els diners en el qual també s’inclouen les nòmines del professorat.
De fet, alguns centres han enviat cartes als pares dels alumnes, com ja van fer l’any passat, comunicant-los la insostenible situació econòmica que els suposen els impagaments.
Precisament, en el recent projecte de pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2013 es contempla, malgrat les retallades, un augment de la subvenció per als col·legis privats que es beneficien dels concerts escolars.
En batxillerat es passarà dels 23 milions d’euros a l’any en 2012 a una previsió de 37 milions d’euros, mentre que en l’educació secundària obligatòria (ESO) s’incrementa dels 229 milions pressupostats en enguany a 242 milions; en primària, de 306 milions es puja a quasi 322 milions d’euros.
Publicat a Levante-emv.com el 6 de novembre de 2012
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s