Els funcionaris seguiran amb el sou congelat

Posted: 30 Octubre 2012 in General
Etiquetes: , ,

Els pressupostos de 2013 de la Generalitat mantenen la mateixa retribució al personal – El conseller d’Hisenda confirma que sí recuperarà la paga extraordinària de Nadal

La Generalitat congelarà les retribucions dels empleats públics en 2013 i, seguint la legislació estatal, es recuperarà la paga extraordinària de Nadal que enguany ha sigut retirada.

Així ho ha explicat el conseller d’Hisenda i Administració Pública, José Manuel Vela, després de presidir la Taula General de Negociació en la qual estan representats, a més del Consell, els sindicats UGT, CCOO, CSI·F, Intersindical Valenciana i Fses.

Vela ha assegurat que per al pròxim any en el capítol I dels Pressupostos de la Generalitat “no es van a exigir més sacrificis als funcionaris i als empleats públics de la Generalitat, que bastant han fet ja en aquest país”.

La consignació per al capítol de personal es redueix un 6,6, per cent, la qual cosa representa entre 300 i 400 milions d’euros en aplicació de les mesures adoptades en l’exercici actual.

Els sindicats han denunciat la “doble retallada” que pateix aquest personal amb la supressió de la paga extra de 2012 en recordar el decret de gener d’enguany, que va reduir el 50 % del complement de carrera professional i els sexennis, així com la reducció de la jornada dels interins.

El portaveu d’UGT-PV en la Taula, Luis Lozano, ha lamentat que el Govern valencià no ha plantejat cap negociació sinó que utilitza la reunió com un “tràmit” per a informar als sindicats de les decisions.

S’ha referit als empleats de l’Agència Valenciana de Salut, de la Conselleria d’Educació i els interins, que sumen el 80 % de la plantilla total i que “estan patint les retallades” quant a la jornada i salari en el cas dels interins, i en carrera professional i sexennis el personal d’educació i sanitat.

Lozano ha assenyalat que el conseller “espera no haver de fer cap retallada més, però açò van dir fa un any i van venir les retallades”, ha manifestat.

Segons el portaveu d’UGT, el descens del 6,6 % dels pressupostos per al capítol I dels Pressupostos suposa 1.200 milions perquè hi ha menys personal, en l’últim trimestre “han desaparegut 4.000 i escaig ocupacions públiques” i a açò se suma “els 3.000 o 4.000 del sector públic empresarial i els 4.000 empleats que van a ser acomiadats”.

El portaveu de FSES, Javier Aznar, ha posat en dubte que el pròxim any els empleats públics cobren la paga extraordinària de Nadal, i ha assegurat que s’estan endurint les condicions laborals especialment en el sector sanitari per la falta de contractacions i substitucions i per la falta de mitjans.

Ha demanat al conseller que es convoquen les ofertes públiques d’ocupació de 2009 i 2011 en el sector sanitari ja que no estan congelades per la normativa estatal.

Des de la Intersindical, el seu portaveu, Vicent Mauri, ha insistit que els empleats públics continuen pagant “la mala gestió de Vela i Fabra” i que si continuen amb la seua política actual la Comunitat Valenciana seguirà “liderant les llistes de l’atur” a Espanya.

Mauri ha indicat que la vaga general del 14 de novembre també serà “contra Fabra, per arruïnar la comunitat, a les famílies i tots els serveis públics”.

El president del CSI·F, Daniel Matoses, ha anunciat que els representants de la Taula de Negociació han acordat crear una comissió per a analitzar la reestructuració del sector públic empresarial i la redistribució del personal.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s