Els Nobel de Literatura, els més sol·licitats

Posted: 25 Octubre 2012 in General, Llibres
Etiquetes: , ,

Les seues obres, entre les més sol·licitades de la xarxa.

Amb el lliurament dels premis Nobel, les obres dels guardonats multipliquen les seues vendes. Si els comerços tradicionals són testimonis constants de realitats com aquesta, Internet també ho és. Entre els seus autors més sol·licitats es troben alguns dels premis Nobel de literatura d’aquest segle; i és que la realitat literària i els diferents esdeveniments socials i culturals que marquen les tendències i els gustos populars, tenen un fidel reflex en la Xarxa.

Els sites d’Amazon.com a Estats Units, França, Alemanya i Regne Unit, constitueixen un clar exemple de l’afirmació anterior. Entre els 1.000 llibres més sol·licitats en la llibreria virtual pels 25 milions de clients que aquesta té a tot el món, almenys tres dels guardonats en els últims 50 anys amb el premi Nobel, figuren entre ells.

L’irlandès Seamus Heaney, encapçala la llista d’autors guardonats amb el premi Nobel que més ven a través d’Internet, gràcies a la seua obra Beowulf: una nova traducció de poesia. A aquest li segueix Ernest Hemingway, amb Per qui dobleguen les campanes, i John Steinbeck, amb De ratolins i homes.

El xinès Gao Xingjian, penúltim premi Nobel de literatura, és ja un dels autors més sol·licitats del moment. Xingjian ocupa el sisè lloc d’aquesta llista a pesar que la seua obra no es coneixia pràcticament a Occident.

No obstant açò, també hi ha premis Nobel de literatura que no destaquen per ser els autors més venuts en Internet, en aquest sentit, cal esmentar el cas dels escriptors espanyols Camilo José Cela o Vicente Aleixandre

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s