La Plataforma per la Llengua País Valencià va reclamar amb motiu del 9 d’octubre una política activa de promoció del valencià

Posted: 11 Octubre 2012 in General
Etiquetes: , ,

La Plataforma per la Llengua País Valencià va participar  en els actes de celebració del 9 d’octubre, data en què els valencians celebren la seua data com a poble. Amb motiu d’aquesta celebració, la Plataforma per la Llengua País Valencià va animar els ciutadans valencians a ser als carrers en aquesta data assenyalada, perquè hi ha més motius que mai. Perquè el valencià, i amb ell el patrimoni cultural valencià, es troba desplaçat a nivells poc imaginats anys enrere i a la vegada hi ha motius per a l’optimisme. Com a resultat d’una política autonòmica desentesa de la promoció, la defensa i fins i tot del propi ús del valencià, hi ha un endarreriment visible en l’ús del valencià en l’administració, en la legislació i en el món socioeconòmic valencià. D’altra banda, alguns signes, com diu n’Antoni Royo, membre de l’Executiva de la Plataforma per la Llengua, són clarament esperançadors, com l’escola, el pes del valencià al món universitari i la valoració del valencià en sectors punters de la societat. La Plataforma per la Llengua entén, per tant, que és imprescindible un canvi d’aquestes polítiques envers del valencià. Com a entitat hem treballat i seguirem treballant amb campanyes, estudis, activitats i propostes concretes per millorar la situació del valencià i de tot el patrimoni cultural del País Valencià.

Així, la Plataforma per la Llengua País Valencià va estar present amb parades informatives a la plaça Sant Agustí de València el mateix dia 9 d’octubre, des d’on partia la manifestació, convocada enguany amb el lema ‘El País Valencià és el futur’, a les 18 hores. Igualment, l’entitat va estar present a l’acte d’homenatge a Joan Fuster, a les 21 hores, a la Societat Coral el Micalet, acte en el qual col·labora la Plataforma Castelló per la Llengua i l’Associació d’Actors i Actrius del País Valencià. L’homenatge se celebra amb motiu del 50è aniversari de Nosaltres els valencians i en record del 30è aniversari de l’aplec que, el 25 d’abril de 1982, va reunir a la Plaça de Bous de Castelló desenes de milers de valencianes i valencians en commemoració del 50è aniversari de les Normes de Castelló.

Estem en uns anys fonamentals per a la història lingüística del País Valencià i, per aconseguir-ho, cal el treball de tots. L’eix central de les diverses convocatòries és la motivació i la preocupació, però també la il·lusió i l’esperança del present i del futur més immediat que passa, d’una banda, per la voluntat de recuperació dels drets socials i laborals, i, d’altra banda, per la voluntat de relacionar-se, treballar i, en definitiva, viure en valencià!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s