Paraula de Wert

Posted: 9 Octubre 2012 in Educació
Etiquetes: , ,

El ministre d’Educació espanyol relaciona l’augment de l’independentisme amb l’educació catalana i diu que farà efectiu el dret a estudiar en espanyol

La Plataforma per la Llengua ha considerat ‘impròpies’ d’un ministre d’Educació les paraules de José Ignacio Wert, que ha considerat que ‘el creixement del sentiment independentista’ respon a ‘la direcció que ha portat el procés educatiu’. També ha assegurat que estan convençuts de resoldre la situació del castellà a les escoles a Catalunya. Per a l’entitat catalana, aquests declaracions ‘expliciten descaradament la voluntat d’eliminar el model d’escola en català i afegir tensions polítiques demagògiques’ en un àmbit com l’educació. Ha afegit que a més clarifiquen el ‘prejudici’ que des de fa temps s’ha evidenciat contra el model d’escola en català.

Els partits catalans també han carregat contra les declaracions de Wert. Jordi Turull, portaveu de CiU, ha parlat de ‘mala fe’, mentre que l’ecosocialista Dolors Camats ho ha considerat ‘deplorable’ i amb ‘intencionalitat política’. També ho ha criticat el president d’ERC, Oriol Junqueras, que ha qualificat les paraules de Wert de ‘falses’. Tots els grups excepte el PP i C’s han tancat files amb el model d’immersió lingüística recordant el reconeixement que té com a sistema d’èxit.

El ministre d’Educació espanyol, José Ignacio Wert, ha dit que hi havia ‘algunes evidències’ que vinculaven l’augment de l’independentisme ‘amb la direcció del sistema educatiu’, i fins i tot ha qüestionat els principis d’igualtat, solidaritat i equitat contemplats a la constitució espanyola en territoris com el País Basc.

En una entrevista a Telemadrid, Wert ha parlat de la reforma educativa recentralitzadora aprovada per l’executiu de Mariano Rajoy. Al seu parer, la reforma ha de servir per ‘eliminar el desenfocament que ha tingut el procés educatiu a Espanya’.

Sobre la immersió lingüística atacada a Catalunya i el decret de trilingüisme, Wert ha assegurat que faria efectiu el dret de qualsevol alumne a estudiar en espanyol. ‘No hi ha cap dubte que en aquesta legislatura, aquesta qüestió tindrà una solució pràctica, perquè tothom té dret a que el castellà sigui la llengua vehicular en l’educació’.

Publicat en VilaWeb dimarts 2 d’octubre del 2012

http://www.vilaweb.cat/noticia/4044506/20121002/plataforma-llengua-considera-impropie

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s