L’organització mundial de sindicats d’ensenyament es planteja denunciar a Espanya per les retallades

Posted: 5 Octubre 2012 in Educació
Etiquetes: , ,
La Internacional de l’Educació portarà la retallada de Wert a la OIT i la UNESCO perquè les seues mesures “tenen efectes perniciosos”

Els sindicats estudien convocar la vaga general el 14 de novembre. El Cim Social flama a la mobilització aquest diumenge contra els PGE “Seguim en el carrer perquè el PP, en lloc de rectificar, es ratifica en els seus polítiques”. Sindicats i estudiants denuncien el “engany” dels pressupostos en Educació, 50 milions menys per a beques.

El secretari general de la Internacional de l’Educació (IE), Fred Van Leeuwen, ha dit avui que “escudar-se en la crisi per a revocar drets democràtics no val en el segle XXI” i ha anunciat que s’estan plantejant acusar al Govern d’Espanya davant l’Organització Mundial del Treball (OIT) i davant OIT-UNESCO.

Van Leeuwen ha afegit que aquesta opció s’estudiarà la setmana vinent i que confia que el Govern puga arribar a un acord amb els sindicats. Així ho ha expressat en una roda de premsa amb motiu de la celebració, demà, del Dia Mundial dels Docents, juntament amb els responsables d’ensenyament dels sindicats membres de la IE, José Campos (FE-CCOO), Carlos Cortines (FETE-UGT), Adrián Vivas (C-SIF) i Augusto Serrano (STES).

Per al responsable la Internacional de l’Educació, formada per 147 sindicats de l’ensenyament amb trenta milions d’afiliats a tot el món, Espanya “no pot permetre’s estar en una llista negra internacional” i ha afegit que el Govern “ho sabrà comprendre”.

Van Leeuwen ha dit que li preocupa la repercussió en els professors, els càstigs als docents, amb retallades salarials, acomiadaments o ERE, dubte i incertesa en relació amb les pensions, l’augment d’horaris i ràtios per alumne i la pèrdua de garanties sobre la seua formació.

Així mateix, ha insistit en la importància del sistema educatiu per a traure al país de la crisi, però entén que mesurades d’aquest tipus van a tenir l’efecte contrari; motiu pel qual ha reclamat al Govern un debat amb els sindicats per a arribar a un acord sobre les reformes. “Que es replantege unes mesures que són contraproduents i tenen efectes perniciosos”, ha afegit.

El secretari general de la IE augura que els resultats espanyols en l’informe PISA empitjoraran amb les retallades

En aquest sentit, Van Leeuwen ha alertat que plantejaments com introduir mecanismes de mercat en l’educació no la milloren i condueixen a la segregació, segons informes de l’OCDE, i ha suggerit que si es vol seguir algun sistema educatiu, es pense a Finlàndia. També ha estimat que és un error la idea defensada pel ministre d’Educació, José Ignacio Wert, que la descentralització de l’educació fomenta l’independentisme i ha precisat que es tracta de tot el contrari: “els sistemes centralitzats -ha dit- fomenten el desig si es fes amb majors nivells d’independència”. Para Van Leeuwen, les millores que començaven a veure’s en els resultats espanyols en els informes PISA “es van a esborrar d’una plomada” amb les retallades que afecten a la qualitat de l’educació segons informes de la IS.

5 d’octubre, “recolza als teus docents”

Els responsables d’educació de CCOO, FETE-UGT, CSIF i STES han subscrit una declaració conjunta en la qual denuncien que “el Govern del PP està promovent un canvi de model educatiu per a adaptar-ho a la seua ideologia”.

José Campos (CCOO) ha demanat “que tallen les retallades” i ha lamentat que els docents siguen els grans oblidats i maltractats, mentre Augusto Serrano (STES) ha recordat que no hi ha hagut diàleg sobre la reforma educativa i que se’ls imposa emetre un informe el 30 d’octubre sense debat.

Adrián Vivas (CSI-F) ha reclamat “reconeixement” a la labor del docent que manté el seu treball malgrat la poca consideració a la seua labor, i Carlos Cortines (UGT) ha estimat que després de tantes retallades en el pressupost d’Educació “no va a quedar lloc on retallar i quan no queda lloc on retallar, el servei ho ocupen les entitats privades”.

Enguany els professors sota el lema “Recolza als teus docents”, celebren demà el seu Dia Internacional i participaren en la manifestació convocada pels moviments socials per a aquest diumenge en diferents punts del país.Publicat a Público.es el 5 d’octubre de 2012

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s