Què es llig en el metro de NYC?

Posted: 28 Setembre 2012 in Llibres
Etiquetes: , , , ,
UNYPL, un fascinant projecte de Ourit Ben-Haïm.
Underground New York Public Library, lectores del metro de Nueva York

UNYPL, The Underground New York Public Library.

UNYPL, The Underground New York Public Library, és un projecte artístic i sociològic que em fascina. Creat per una artista marroquina establida a Nova York, Ourit Ben-Haïm, retrata què lligen els usuaris del metre novaiorqués, i amb açò, com són els usos i costums del lector sota terra en NY. A la qualitat tècnica de les imatges s’uneix un especial bon gust tant en elaboració del propi concepte del projecte com en el disseny de la web que ho mostra, undergroundnewyorkpubliclibrary.com Un d’aqueixos caramels que et trobes una nit de navegació web.
"Практика Трансерфинга," by Петр Рублев
“Практика Трансерфинга,” by Петр Рублев

Practice Transurfing: Waking Up the Overseer, or a New Reality, de Petr Rublev
The Underground New York Public Library publica cada dia una nova fotografia, en la qual no solament veiem al lector en el metre, sinó que se’ns informa del que està llegint (per si no ho aconseguim apreciar bé a la foto). Però, a més, UNYPL té una sèrie d’esdeveniments setmanals, que vindrien a ser els “horaris” de la biblioteca: els dimarts, un llibre en llengua no anglesa (del que s’esbrina el títol traduït gràcies a la comunitat d’internautes de UNYPL); els divendres es penja una foto de la qual Ben-Haïm no sap el títol del llibre, fent una trucada a la col·laboració dels lectors per a esbrinar-ho, alguna cosa que quasi sempre s’aconsegueix; els dissabtes tanca i, els diumenges, el lector fotografiat té sempre una Bíblia en les seues mans. No és fantàstic?
"Townie," A Memoir by Andre Dubus III
“Townie,” A Memoir by Andre Dubus III

Tokyo Blues, de Haruki Murakami

Per si algú té dubtes respecte a la versemblança de les fotografies, la seua autora explica en la web que algunes d’elles es prenen sense que el lector ho perceba; unes altres no, però en cap cas es tracta de simulacions. Ourit Ben-Haïm no és periodista ni antropòloga: s’autodefineix com a artista i comptadora d’històries."Tokio Blues (Norwegian Wood)," by Haruki Murakami

“Tòquio Blues (Norwegian Wood),” by Haruki Murakami

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s